Hovudside

Hvordan Grow Slipper Orchids

by Walther

Hvordan Grow Slipper Orchids

De Paphiopedilum orkideer få deres felles navn fra en sac-lignende struktur som vokser på bunnen av blomst hode omgitt av blomstre tre kronblad. Den som trodde kallenavnet opp absolutt besluttet posen så ut som en tøffel. En East Asia arter, trives den lady's-tøffelen orkide i jord rik på nedbrutt plantemateriale i sitt eget habitat. De tilpasser også til livet som potteplanter, så lenge du oppfyller sine dyrkingskrav.

Bruksanvisning


•  Velg en potting blanding som lar overflødig vann passerer gjennom raskt og samtidig beholde akkurat nok fuktighet til å holde miljøet fuktig for røttene. Fir bark blandet med perlitt eller grov sand, for eksempel, er en god vekstmedium.

To Grow tiril i en 4- til 6-tommers potten. Dersom anlegget outgrows det, ikke øke størrelsen på planter. I stedet dele orkidé. Trekk bladene forsiktig fra hverandre i grupper på tre til de blir skilt fra hoved klump. Det bør være røtter festet til bunnen av hvert blad klynge som man trekker. Erstatte potting jord hvert år med en ny ladning om du trenger å dele planten eller ikke.

•  Vann denne orkidéarter konsekvent å opprettholde jorda alltid fuktig. Hell vann i planter inntil overkant strømmer ut av dreneringshull.

•  Plasser planter i indirekte lys med litt skygge. Hvis orkide forlater wilt og bli mørk grønn, må anlegget mer lys. Installere lysarmaturer med totalt fire 40-watts lysrør og to 40-watts glødepærer 6 til 12 inches over tiril. La lysene på i løpet av dagen.

•  Fyll en plante brett med småstein og tilsett vann til det. Still orkide potten på steinene for å gi fuktighet til anlegget. Pebble laget løfter planter hindre jord fra absorbere vannet gjennom dreneringshull.

•  Løft modne tøffelen orkideer på 70-85 grader F i dag. Slipp termostaten til 55 til 60 grader C om natten. Legg 10 grader til de temperaturområder hvis din orchid er fortsatt en frøplante.

•  feed anlegget en 30-10-10 gjødsel hvis det er voksende i gran bark. Dersom anlegget er i et annet medium, bruke en 10-10-10 formel. Under den varme vekstsesongen, fortynne næringsstoff til ½ styrke og vann planten med det annenhver uke. Alternativt forberede fôret på ¼ styrke og bruke den til tiril hver gang det er behov for vanning. Uansett hvilket alternativ du velger, skyll jorda med rent vann hver 30. dag for å lekke akkumulert gjødsel salter. I vinter, mate anlegget en gang i måneden.