Hovudside

Hvordan kan et Coconut vokser?

by Walther

Hvordan kan et Coconut vokser?

Dusør på Coconut Palms


Kokosnøtter er produsert av kokos palmer, som regnes som en av de mest nyttige typer trær. Nesten alle deler av en kokos palm kan brukes til kulinariske, dekorative eller andre formål, noe som forklarer hvorfor de er dyrket i hele tropene.

Botanisk sett er en kokosnøtt klassifisert som en fibersteinfrukt. Stole på krysspollinering, vil en sunn kokos palm produsere 50 kokosnøtter årlig. Veiing rundt 6 pounds, tar hvert kokos et år å fullt modne. Hver kokos består av en glatt ytre skall, et tykt skall, og et hardt indre skall satt opp med tre spiring porer, et lag av tett hvitt kjøtt og et senter med væske "kokosmelk."

I villmarken


Kokospalmer trives i sandjord og trenger sollys, vanlig regn og høy luftfuktighet. Kokospalmer kan tolerere saltholdighet, men ikke minusgrader. Trærne begynner peiling kokosnøtter av den tiden de er sju eller åtte år gammel. Kokospalmer kan nå høyder på 50-80 fot med en levetid på 80 år.

Voksende din egen


Å spire din egen kokos palm, velg en kokosnøtt som fortsatt har væske inni den. Forlate pille på og suge kokos i vann i to eller tre dager. Så plante den spisse enden av kokos i en beholder som er minst 10 inches dyp med en godt drenert potting jord blanding. Bare en tredjedel av kokos bør utsettes over jorda. Plasser beholderen i et varmt sted og vann regelmessig. I fem eller seks måneder, bør den første shoot vises. Den nye kokos treet skal vokse til en høyde på ca 5 meter innen ca fem år, og da kan det bli plantet i en større beholder eller plassert utendørs i klima tillatelser.

Mange bruksområder


Den hvite delen av kokos kan spises, og den inneholder også kokosolje, som det er mange bruksområder, inkludert såpeprodukter. Den hårete skall kan gjøres om til eller tau eller hyssing eller fungere som brensel til matlaging. Kokos skall kan tjene som en bolle eller kopp. Blader fra kokospalmer ofte er vevd inn i kurver, belter, koster, stoler og fans. Trær som ikke lenger produserer kokosnøtter kan kuttes ned, skaper tre for møbler.