Hovudside

Bygging av en DIY Pond

by Walther

Bygging av en DIY Pond

En dam kan bringe skjønnhet samt en følelse av ro til hagen din. Du kan leie en landskaps firmaet å bygge deg en, eller med litt planlegging og arbeid, kan du konstruere en dam selv. Ved å kartlegge hva du vil som en del av dammen, og deretter følge gjennom å gjøre det skje, kan du lage din egen vakker oase.

Planlegging It Out


En viktig del av et vellykket dam prosjektet er å kartlegge detaljene: hvor vil det gå, hvor dypt det vil være, og hvorvidt det vil inkludere fisk, planter og en tut. Alle disse tingene bør avgjøres før du begynner din dam konstruksjon. Planlegging fremover vil hjelpe deg å finne noen av detaljene. For eksempel, hvis du er inkludert fisk, noen arter krever en viss dam dybde. Skriv detaljene på et stykke papir, og skissere størrelsen og formen på dammen, så vel som dens plassering i din hage.

Grave Hole


Grave hull for dammen er arbeidskrevende, så prøv å rekruttere noen venner eller naboer til å hjelpe deg. Først merker dammen omrisset på bakken med spraymaling, flagg eller pinner. Hvis du bygger noen spesielle elementer - for eksempel en tier for planter, for eksempel - sørg for å markere at også.

Installere Liner


Duken vil holde dammen lekker inn i andre deler av verftet og holde den selvstendige. Du vil ha en solid liner, ikke slurve her. Det vil ikke være verdt forverring hvis du kjøper en mindre solid liner og det ikke vare lenge. Sett duken på plass. Prøv å bruke ett sammenhengende stykke liner. Men hvis du må sette duken sammen for kurver eller svinger, bruk en spesiell vinyl sement for å tette skjøtene.

Legge Rocks


Etter at duken er på plass, kan du legge steiner eller andre dekorative elementer. Noen mennesker legger fliser rundt omkretsen av deres dammen for å gi det mer av et svømmebasseng utseende. Du kan også legge flate steiner rundt kanten av dammen.

Fylle Pond


Dammen er nå klar for vann. Fyll dammen med en hageslange, og holde et våkent øye med det som vannet nærmer seg toppen av dammen.

Lufting


Hvis du ikke bruker en lufting system av noe slag, kan vannet i dammen blir stillestående. Alger kan vises og svømmebasseng-type kjemikalier kan trenge å bli brukt flere ganger per uke for å holde vannet klart. En tut eliminerer dette problemet ved å holde vannet i bevegelse, og å tilsette oksygen til vannet. Hvis du installerer en tut, bare sørg for å få en egnet for din størrelse dammen.

Siste finpuss


Legg planter og fisk, hvis du bestemmer deg for å inkludere dem. Du kan også legge til benker eller stoler i nærheten av dammen, for å gjøre det et sted for avslapning.


Relaterte artikler