Hovudside

History of Palm Trees i California

by Walther

History of Palm Trees i California

Når mange mennesker tenker på California, ser for de solfylt himmel, sandstrender og gater med palmer. Ofte sett på som symbol på Californias varme klimaet er palmetrær som vanligvis finnes over den sørlige delen av staten.

Dato Palm Origins


Ifølge Los Angeles Times, spanske Franciscan og jesuittmisjonærer først brakt dato palmer til California i 1769. På begynnelsen av 1900-tallet, ble dato palm frøplanter brakt fra Egypt, Algerie og Irak til Californias Coachella Valley og har blomstret siden den gang.

Fan Palm Origins og bruksområder


Viften palm er innfødt til Sør-California er varmt ørkenklima og bor mellom 80 og 90 år, ifølge National Park Service. Indianerne brukte fan palmeblader for å bygge lyssky vanntett husly og spiste palme for livsopphold.

Andre bruksområder


De LUISENO, Diegueno og Cahuilla stammene i det sørlige California også avhengig av viftepalmer for å overleve, ifølge US Department of Agriculture (USDA). Bladene ble brukt til tauverk, kurver, klær og sko; stilkene ble brukt for kjøkkenutstyr. Indianere bidratt til å utbetale fan palmer ved å bære og plante frø og avfyring palm står å kontrollere bille skade.