Hovudside

Hva er små grønne ballene på Min Spider Plant?

by Walther

Hva er små grønne ballene på Min Spider Plant?

Spider planter er en av de tøffeste potteplanter du kan vokse. Identifisert av sin solide til spraglete grønt gress-lignende bladverk, trail de over deres potten for å gjøre for en attraktiv hengende plante. Spider planter er unik i sin utbredelse, som de sender ut små grønne ballene som blir nye planter, og blir ofte referert til som "edderkopper" eller "babyer".

Spider Babies


Som edderkoppen planten modnes, det viktigste - sender plante ut flere skudd - eller mor. Jo mer energisk mor er, jo mer tallrike skuddene er. Disse skuddene utvikle en bustete grønn ball av vegetasjon på deres tips, som gradvis modnes til å se ut som en miniatyr versjon av morplanten. Disse babyer er produsert hovedsakelig i høst som dagene blir kortere.

Spider Spread


Når dyrket på bakken utendørs, er edderkoppen babyer spiret fra morplanten og satt på tilstøtende jord hvor babyer slå rot. De deretter modnes sammen med moren anlegget, sender ut babyer av sine egne. Denne veksten vane, i likhet med jordbær, gjør dette anlegget en effektiv bunndekke som sprer seg raskt.

Rooting babyer


Flertallet av edderkopp planter i USA er dyrket innendørs som potteplanter, så babyene aldri berøre jord, i stedet henger suspendert i luften festet til morplanten. De kan bli kuttet med skarpe beskjæringssaks eller saks fra moren, kutte nær morens jord, og forankret i sand eller vann. Ved forankring i vann, løst binder bladene slik at de ikke råtner i vannet. Når røttene vises, anlegg i sin egen pott i sterilt potting jord.

Tips Burn


En vanlig, men likevel tilsynelatende ufarlig lidelse av edderkopp planter er tips brenne. Dette er tydelig når den spisse tuppen av bladene blir brune og sprø. Det kan være forårsaket av kulturfremgangsmåter, for eksempel for mye eller for lite vann, eller klor eller fluor er til stede i vannet. Kontroll ikke er nødvendig, med mindre spiss brenne sprer å innlemme hele bladet.