Hovudside

Hvordan kan et Solar Heat System for en Pool arbeid?

by Walther

Hvordan kan et Solar Heat System for en Pool arbeid?

Suns Heat


På en varm sommerdag, varmer solen naturlig bassenget vann med solenergi. Å utvide svømme måneder, kan et solvarmesystem være en effektiv måte å varme vannet. En tradisjonell elektrisk eller gassbasseng varmeapparat benytter varmeelementer til å varme opp vannet, og varmen blir generert ved hjelp av gass eller elektrisitet. I et solvarme system solens energi brukes til å gi varme, akkurat som det gjør i sommermånedene. Den eneste makten som er nødvendig for et solvarme system er energi til å kjøre vannpumpen som skal transportere vannet gjennom samlere.

Solfangere


I et solvarmesystem samlere er installert i et område som er utsatt for sol. Dette kan være på taket, på en åsside eller annen åpent område. Solfangeren kan være hundrevis av kvadratmeter med mørk materiale med rør som går gjennom den. Den er designet for å absorbere sollys, og varme opp vann som kjører gjennom røret. Noen huseiere er bekymret om å installere samlere på et tak, i tilfelle det er en lekkasje.

Prosess


Bassengvannet renner først gjennom filteret for å fjerne eventuelle rester. Det blir så pumpet gjennom solfangeren. Som vannet gjør sin vei gjennom den lange rør den varmes opp. Etter det reiser gjennom solfangeren det sendes tilbake til svømmebassenget. Siden vannet er nå mye varmere enn da den forlot svømmebassenget, vil det bidra til å øke temperaturen på vannet.

Begrensninger


En solvarme system vil bare fungere hvis det er solskinn tilstrekkelig til å varme opp vann som renner gjennom samlere. Dette betyr at i løpet av vintermånedene i noen regioner en solvarme system kan ikke brukes til å varme opp svømmebassenget. Fordelen med den solvarme systemet er at det effektivt varmer vannet i svømmebassenget i de kjøligere vår og høst, og dermed forlenge månedene et svømmebasseng kan nytes i løpet av året.

Solar Covers


Solar deksler er en annen måte å utnytte solens energi til å varme opp svømmebassenget. Noen solenergi pads er kuttet for å passe bassenget, og forlot flyter på vannet når bassenget ikke er i bruk. Dekselet absorberer solens stråler for å varme opp vannet, og bidrar til å hindre varmetap i løpet av kvelden. Solar ringene er et annet alternativ. I likhet med sol dekker i prinsippet er disse ringene som fløt i bassenget for å varme opp vannet. I motsetning til solenergi dekke, de er enklere å bruke og fjerne fra bassenget.