Hovudside

Schefflera Tre Sykdommer

by Walther

Schefflera trær også kalles paraply trær fordi de store håndformet bladene danner en avrundet krone. De brukes i et tropisk landskap og som potteplanter. Selv om de vokser 10 til 15 meter høy og 6 til 15 meter bred utenfor, er det lett å vedlikeholde dem som små busker eller trær innendørs.

Blad Spots


De unge bladene av Schefflera trær er utsatt for bladflekker forårsaket av Colletotrichum sopp. Den ovale til runde flekker har tan sentre med brune uregelmessige kanter. Som sentrene av flekker dø, de dropper ut av bladene.

Ødem


Ødem oppstår når en plante tar opp mer vann enn det kan bruke, som regel i perioder med lite lys, høy luftfuktighet og overwatering.
Små blærer dannes på undersiden av bladene på Schefflera trær. Vabler hardner til Corky lesjoner. Lesjoner kan også dannes på petioles, stengler og blomster. Hvis tilstanden ikke er korrigert, anlegget til slutt slutter å vokse.

Pulveraktig mugg


Høy fuktighet er som bidrar til vekst av pulveraktig mugg på blader og stengler av Schefflera trær. Sirkulære flekker av støvete hvit eller grå pulver spredning for å danne en solid matte. Hvis venstre ubehandlet, bladene blir forkrøplet og forvrengt.

Stem Cankers


En sopp forårsaker stilk cankers på Schefflera trær. Mørk brun til svart flekker dannes ved noder av stilkene. Infeksjonen beveger seg mot den ytre enden av stammen, og dreper ny vekst. Det finnes ingen kur for stilk cankers. Fjerne og ødelegge anlegget.

Forebygging og kontroll


Hold Schefflera trær på den tørre siden, spesielt om vinteren. Ikke overwater og unngå overhead vanning. Schefflera trær foretrekker en relativ luftfuktighet rundt 70% med god luftsirkulasjon.
For å hindre spredning av smitte, sviske og ødelegge eventuelle syke plantedeler. Ren og ødelegge rusk fra rundt berørte planter. Bruk en forebyggende soppdrepende spray på mottakelige planter for å hindre bladflekker, pulveraktig mugg og stilk cankers. Påfør et soppmiddel som er godkjent for Schefflera trær på frekvensen som anbefales av produsenten.