Hovudside

Hvordan kan jeg få min pAph Orchid å blomstre?

by Walther

Hvordan kan jeg få min pAph Orchid å blomstre?

"PAph" er en forkortelse for "Paphiopedilum", som er det botaniske navnet på orkide kjent som lady's-tøffel. I bunnen av sin blomst, utvikler orkide en struktur som ser ut som en pose - eller en tøffel - som gir planten den særegne navn. Lady's-tøffel er en tropisk art som hører hjemme i Asia. I USA, trives den som en potteplante. Gi pAph omsorgen den trenger slik at de blomstrer. Lady's-tøffelen blomster er langvarig.

Bruksanvisning


•  Intensivere lyset, uten å utsette den lady's-tøffelen til direkte sol, for å fremme blomstringen. Plassere den nær et vindu, for eksempel, med unntak for en som vender mot nord. Alternativt, plasserer pAph 6 til 12 inches under to 40-watts lysrør 12 til 16 timer daglig.

•  Styr romtemperatur for å opprettholde det ved 70 til 80 grader F i løpet av dagen. Slipp den ved 10 grader om natten.

•  Fyll en 4- til 6-tommers planter med godt drenert potting mix. En blanding av gran bark og sand er en tilstrekkelig medium for dyrking lady's-tøffelen orkideer.

•  Ta orkide ut av potten forsiktig når det begynner å vokse beholderen. Trekk tre blader på en tid borte fra hoved løvverk klyngen til de blir adskilt fra hovedanlegget. Kontroller at hvert sett av tre bladene har røtter vokser fra dem. Plante alle divisjoner i 4 til 6-tommers planters. Dele grodde paphs på denne måten i stedet for repotting dem i en større planter.

•  Skyll paphs med lunkent vann. Unngå bløt vann. Påfør fukt inntil skytende drypper ut av potten er dreneringshull. Vann igjen når jordoverflaten tørker, men det er fremdeles fuktig jord under.

•  Tilsett vann til en plante skuffen og fylle det med småstein. Plasser orkide potten på berget laget å holde dens omkringliggende miljø fuktig. Kontroller at dreneringshullene er over vann-nivået for å hindre at jord fra å absorbere fuktighet.

•  Gi planter som vokser i gran bark en 30-10-10 gjødsel. Paphs plantet i en annen mix trenger en 10-10-10 analyse. Forberede fôret på halv styrke for vekstsesongen. Vanne planten med det en gang hver 2. uke. Som et annet alternativ, fortynne gjødsel til 1/4 styrke og bruke den hver gang orkideen trenger vanning. Mette jord med rent vann en gang i måneden for å lekke gjødsel-salt buildup. Mate Paphiopedilum orkideer en gang i måneden om vinteren.