Hovudside

DIY: klimaanlegget er på, men ikke Blowing Air

by Walther

DIY: klimaanlegget er på, men ikke Blowing Air

Klimaanlegget bestemmer når det skal sykle i henhold til innstillingen på termostaten. Hvis klimaanlegget er i gang, men ingen kjølig luft kommer fra det, kan det være et problem med viften, som flytter luft gjennom systemet; eller klimaanlegget kan være skitten. Klimaanlegget enheter trenger rengjøring hver vår. Regelmessig rengjøring forhindrer tette filtre og trafikk kondensatorer, noe som kan føre til at klimaanlegget å blåse alt, men kjølig luft fra kanaler i ditt hjem.

Bruksanvisning


•  Slå av strømmen til klimaanlegget ved å vippe skillebryteren til "off" posisjon.

•  Åpne alle kanalåpningene i hjemmet.

•  Åpne tilgangspanelet for innendørs del av enheten. Løft panelet opp og av.

•  Trekk ut filteret fra klimaanlegget og inspisere den for smuss og andre saker. Bytt den ut hvis det er skittent ved å kontakte produsenten eller ved å bruke modellnummeret på siden av filteret for å kjøpe en fra en forhandler.

•  Slå på enheten og sett termostaten til en kald temperatur. Lytt til blåsevifte, som er på bunnen av innendørs klimaanlegget enhet, for å høre om viften kjører. Slå av strømmen til aggregatet på breaker, hvis det ikke er, og inspisere alle ledningene for skader.

•  Rake løv og kvister unna utenfor kondensator enhet og vakuum finnene med en myk slange vedlegg.

•  Fjern skruen fra toppen av kondensatoren og trekke opp dekselet. Fjerne det forsiktig for å unngå å skade fan. Spray innsiden av kondensatoren med en slange, med sikte vannet mot finnene.

•  Slå på strømmen igjen på bryteren og slå klimaanlegget på. Inspisere viftemotoren på enheten hvis klimaanlegget ikke blåser kald luft. Slå av strømmen til aggregatet på bryteren igjen. Fjern tilgangspanelet fra innsiden enhet av klimaanlegget. Bruk en pipenøkkel til å fjerne de to mutrene som holder blåser motor kontrollpanel, som ligger på undersiden av enheten, og la den henge ned. Inspisere ledningene på kontrollpanelet og blåser motor bak den for skader.

•  Spinn blower motor finnene for å se om viften beveger seg fritt. Ikke tving viften til å bevege seg. Finn de blåser olje porter hvis den ikke beveger seg fritt for hånd. Plasser et par dråper olje i olje portene i henhold til instruksjonene i brukerhåndboken.

•  Slå på strøm tilbake på på bryteren. Skru opp termostaten for å få viften i bevegelse. Hvis den ikke beveger seg, viftemotoren sannsynlig må skiftes.

•  Slå av strømmen på bryteren igjen. Merke til viftemotor ledninger med maskeringstape for å huske hvor de ble installert. Fjern ledningene fra den gamle viftemotoren ved å trekke ut kontaktene med en tang. Fjern ledningene ved å trekke på kontaktene, ikke ledninger.

•  Fjern boltene som holder vifteenheten til enhet, ved hjelp av en pipenøkkel. Fjern justeringsskruene som holder hjulet til motorhuset og trekker motorhuset ut av enheten. Ta motoren til en HVAC spesialist for å finne en erstatning. Installere ved å reversere ta-fra hverandre instruksjoner.