Hovudside

Cinchona Bark Vs. Willow Bark

by Walther

Cinchona Bark Vs.  Willow Bark

Når det gjelder medisinsk tree bark, har cinchona bark og willow bark har eksistert i århundrer. Mens begge varianter er healere, har willow bark blitt brukt for mye lenger, eller anslagsvis 6000 år.

Bruksområder


Cinchona bark brukes som en anti-malaria narkotika, men det også foreskrevet for slike plager som åreknuter, vaskulære spasmer leggkramper og interne hemorroider. Når ikke hentet for medisinsk bruk, dobler kinin som smakstilsetning for mat og drikke. Willow bark har vært brukt i århundrer som et middel for smerter og betennelser, men i den moderne verden, er barken er ekstrakt foreskrevet som et smertestillende, antioksidant og anti-inflammatorisk narkotika.

Discovery


Gamle sivilisasjoner var de første til å bruke willow bark for medisinske formål. Cinchona bark ble først brukt som et rusmiddel i midten av det 17. århundre, selv om noen kontoer plassere den første rette så tidlig som i 1638, da den grevinne av Chinchon, kona til en Peru visekonge, tok barken å kurere en dødelig feber.

Tre Forskjeller


En cinchona er en kort eviggrønn busk som produserer avlange frø kapsler, mens selje finnes i tre, busk eller mark-cover skjema. Piletrær er funnet rundt om i verden, mens cinchonas er innfødt til Sentral- og Sør-Amerika og dyrkes i Afrika og Sørøst-Asia.