Hovudside

Hvordan bli kvitt bananfluer / Gnats med en flaske rødvin

by Walther

Hvordan bli kvitt bananfluer / Gnats med en flaske rødvin

Fruktfluer, noen ganger kalt fruktflue mygg, er bitte små insekter som reproduserer på moden frukt og grønnsaker. Fordi de har en kort levetid og legge mange egg, kan fruktfluer ta over kjøkkenet ditt før du skjønner hva som skjer. Disse skadedyr er tiltrukket av søte væsker, slik at du kan bruke en flaske søt rødvin for å lokke dem inn i en hjemmelaget flue felle. Når du har erobret angrep, kan du forebygge tilbakefall ved å holde kjøkkenet rent, vaske ut din søppeltømming ofte, lagring moden frukt i kjøleskapet og tar ut søpla regelmessig.

Bruksanvisning


•  Hell noen eller de fleste av vin ut av flasken. Man trenger bare en tomme eller to av væske i bunnen av flasken for fellen til å arbeide.

•  Sett inn et par små biter av frukt i flasken, for eksempel jordbær, banan eller appelsin skiver. Sørge for at frukten faller hele veien til bunnen, inn i den resterende vin. Vin på egen hånd er ikke alltid søt nok til å tiltrekke fruktfluer, så legger biter av frukt øker felle effektivitet.

•  Rull et ark inn i en kjegleform. Sett spissen av kjeglen til toppen av flasken. Juster papir til den ligger tett inn i flasken, uten å forlate et gap mellom papir og glass. Tape papiret til seg selv så det holder dette kjegleform. Skjær av toppen av kjeglen med saks hvis det er mer enn ca 6 inches av papir som rager over flasken.

•  Plasser flasken på en benk eller bord på kjøkkenet eller hvor du har den største bananflue problem. La den sitte i flere dager eller til du slutter å se fruktfluer i ditt hjem. Ta flasken utenfor, holder den oppreist nøye, og tøm den i søpla.

Tips og advarsler


  • En tallerken eller krukke som inneholder juice, cider eddik eller øl som fungerer like godt. Hvis du bruker en væske som ikke inneholder alkohol, legge til et par spiseskjeer av alkohol eller oppvasksåpe til fellen. Disse stoffene bryte overflatespenningen i væsken og gjøre fluene mer sannsynlig å drukne; de også fungere som en gift for fluer og egg