Hovudside

Hvordan fikse en lekker fordamping (Swamp) Cooler

by Walther

Hvordan fikse en lekker fordamping (Swamp) Cooler

Fordamping sump kjølere er en energieffektiv måte å kjøle et hus i tørt klima. Dessverre, som med de fleste husholdningsapparater, ting kan gå galt. Hvis kjøligere lekkasjer vann på taket ditt, ikke bare kanskje du må bytte ut kjøligere, men du kan også ha å erstatte din taket også. Med mindre kjøleren har blitt fysisk skadet, er det bare seks steder som kjøligere kan lekker fra. Vi vil gå gjennom disse stedene en etter en. Her er noen enkle ideer om hvordan å diagnostisere og fikse lekker sump kjøligere.

Bruksanvisning


•  Kontroller vanntilførselsledning. En vanlig lekkasje oppstå på fordamping kjølere er ved det punkt hvor 1/4-tommers tråd kobber vann kommer inn i kjølerhus. De tre mest sannsynlige problemer her er: 1) hettemutteren må stramme 2) gummipakningen (vaskemaskin) må byttes ut, eller 3) flottørventilen inne har brutt eller løsner og må strammes eller byttes.

•  Inspiser flottørventil innløpet. Hvis vannlekkasjen synes å komme fra vanninntaket ved flottørventil, kan du problem være at vannet kommer inn din reservoaret sprøyting utenfor reservoaret. Løft opp på flytearmen for å avgjøre om alt vannet spruter ut spray inn i vannreservoaret. Hvis ikke, bare justere flottørventilen til punkt lenger bort fra kanten av reservoaret.

•  Sjekk forsiden av kjøligere på puten. Dette vanlig problem resulterer i alvorlige skader på frontskjermen cover av kjøleren som rust og skala buildup sakte ødelegger det. Denne type lekkasje vil vanligvis være resultatet av en av tre problemer. 1) Den øverste av puten er så caked med skala at vannet spray ut av det. 2) Forsiden av puten er så caked med skala som mini-stalaktitter har dannet en bro mellom puten og foran skjermen av kjøleren, som vil la vannet renne fritt ut av forsiden av kjøligere. 3) Den fordelingsskap er vridd og ikke lenger utgjør en tettsittende passform over toppen av kjøleren pad, som vil la vannet spray eller sprute ut. Hvilken som helst av disse tre problemene vil innebære å erstatte enten puten i seg selv eller fordelerhuset.

•  Inspiser dreneringshull på undersiden av kjøleren. Hvis det lekker vann ut av dreneringshullet, da du mest sannsynlig har en ganske enkel løsning. Sjekk for å se om reservoarets vannstanden er over toppen av overløpsrøret. I så fall bare bøye flottørarmen å justere vannivået. Hvis ikke, sjekk for å se at overløpsrøret er skrudd ordentlig på plass i dreneringshullet. Hvis ja, så må du kanskje erstatte avløps beslag og / eller overløpsrøret.

•  Sjekk for å se om det lekker ut av bunnen av kjøleren bolig fra sidene av puten. Hvis dette er tilfelle, sjekke nivået på skalaen buildup på sidene av puten og på plast setter på sidene. Hvis det virker overdreven må du enten rengjøre puten eller erstatte den. Hvis nivået av skala buildup synes ikke overdreven, sjekk for å være sikker på at plastsidevegg av reservoaret enheten er riktig montert, med base på innsiden av veggen i nedre reservoaret. Også sjekke for å se om dette plast sidevegg er sprukket eller har et hull i den.

•  Inspiser området nederst på kjøleren boliger fra under vannbeholderen. Forsøke å stramme eller erstatte avløpet montering da dette vil være den mest billig mulighet for en løsning. Pass på at vannet ikke er overfylte forsiden eller baksiden av reservoaret, hvis så rett og slett justere flottørventil. Mer enn sannsynlig, er din plast reservoaret liner sprukket og må skiftes ut. Dette vil koste mindre enn å erstatte puten, men kan være en ganske stor oppgave, men det er ikke så vanskelig som det høres ut. Se trinn 7 for en rask spasertur gjennom å erstatte dette reservoaret liner.

•  Fjern drenerings montering og overløpsrøret. Fjern puten, vann distributør (dette kan settes på toppen av kjøleren), og vannpumpen (dette kan forbli koblet til distributøren). Slå av strømmen og vannet til enheten. Skru av flottørventil fra siden av kjøleren. Fjerne både plast sidevegger samt spenne nederst med plass puten på plass. Nå fjerne den store plastbeholderen liner som holder alt av systemer vann. Du vil mest sannsynlig kjøpe en ny reservoar liner sammen med både plast sidevegger.