Hovudside

Habitat of Orchids

by Walther

Habitat of Orchids

Orkide familie av blomstrende planter har tilsynelatende utallige variasjoner i arten, og du kan finne dem over hele verden i mange typer habitater og økosystemer. Orkideer er populære blant blomsterbutikker på grunn av sine fargerike blomster, og mange mennesker vokse anlegget i sine egne hjem. Av leveområdene til orkideen plantearter varierer sterkt, men de har noen samlende egenskaper.

Range


Orkideer kan finnes i nesten hvert hjørne av planeten, unntatt i arktiske områder, selv om de fleste arter finnes i tropene. De forekommer i praktisk talt alle typer habitat, enten det er langs en kyst eller i en urt felt i fjellet. Men de foretrekker å vokse i områder med hogstmoden skog, i åpne kratt lander og i sumper.

Biomer


Orkideer er tilpasset til en rekke forskjellige biomene, selv om noen har mer enn andre. Savanner og gressletter ikke har mange orkideer, mens øyer og i lavlandet sumper, samt andre tropiske områder, ofte har et stort antall orkidéarter.

Unngår Soil


Mange orkidéarter foretrekker å vokse i de øvre delene av trærne i regnskogen hvor det er tilstrekkelig lys og luft bevegelse, noe som betyr at mennesker ikke ser dem ofte. Disse orkidéarter, populære blant gartnere, vanligvis ikke vokser i jord. Gartnere som vokser orkideer må vokse dem i en New Zealand Sphagnum mose eller en orkidé bark mix. Plantene må vokse i potter som drenerer godt for best resultat. Jord, på den annen side, begrenser luftsirkulasjonen på røttene og hindrer vannet i å renne så mye som orkideer krever.

Bevaring


Selv om det er mange arter av orkideer, noen er sjeldne eller truede. Som et resultat, har bevaring grupper dukket opp for å beskytte disse artene. For eksempel, New Zealand Orchid Gruppe dannet i 1982 for å fremme bevaring av orkideer. En sjef bekymring om fremtiden for orkideer er at leveområdene deres forsvinner, og fordi orkideer er "nisje dyrkere" som krever spesifikke habitater for å overleve, kan avbrudd i sine omgivelser true en art. Endringer i klima og utviklingen landbruks- og bolig er sjef gjerningsmennene.