Hovudside

Slik Care for en Streptocarpella Violet Sky Plant

by Walther

Streptocarpella, også kjent som streptocarpus eller cape Primrose, er en oppvakt liten blomstring potteplante med fuzzy, dype grønne blader og fargerike trompetformede blomster som er til stede for store deler av året. Mens streptocarpella er tilgjengelig i ulike nyanser av lilla, blå, lavendel, magenta og rosa, variasjonen Streptocarpus Violet Sky skryte lekker, blå-fiolette blomster. Streptocarpella er en fetter til den afrikanske fiolett, og selv om bladverket er annerledes, de blomstrer ser mye som blomstrer i den afrikanske fiolett. Økende krav, så vel, er like.

Bruksanvisning


•  Vann streptocarpella akkurat nok til å holde potting jord litt fuktig. Streptocarpella trives i jord som er på den tørre siden, og tolererer ikke soggy, vannmettet, men bør ikke få lov til å tørke helt. Plante Violet Sky i en beholder fylt med en god kvalitet, torv-basert potting jord. Gi drenering ved bare å bruke en pott med et dreneringshull.

•  feed Violet Sky annenhver uke i løpet av våren og sommeren. Bruk en balansert gjødsel for blomstrende planter, men fortynne gjødsel til halvparten av den anbefalte styrke. Alltid vann anlegget før gjødsle, som å legge gjødsel tørke jord kan brenne røttene.

•  Expose streptocarpella for sterkt sollys i vintermånedene, spesielt hvis du bor i et klima med kjølige, mørke vintre. En sørpå gir den beste vinteren sollys. Flytte anlegget til lavere lys i løpet av sommeren, som direkte lys kan være for intens, spesielt i varmt klima. Plassere anlegget noen få meter fra en lysende vindu, i nærheten av enten et vindu der anlegget er utsatt for morgen sollys, eller et lyst vindu dekket med en ren gardin.

•  Plasser Violet Sky i moderat til kjøle romtemperaturer mellom 55 og 75 grader Fahrenheit. Nattemperatur bør være kjøligere, men aldri under 45 grader F.