Hovudside

Slik Care for russisk Sage

by Walther

Russisk salvie (Perovskia atriplicifolia) er en buskete, løvfellende plante med blek-grå stengler og sølv, grå løvverk på planter som vokser så høye som fem meter ved forfall. Tiny, tube-formet blomster vises på russisk salvie på sensommeren, som varer til høsten. Blomst farger varierer fra blek blå til dyp fiolett, avhengig av variasjon. Selv om russisk salvie lanserer en skarp aroma når bladene er knust, er russisk salvie ikke brukes til matlaging. Native til Pakistan og Afghanistan, vil russiske salvie vokse i US Department of Agriculture Plant hardførhet soner 5 til 8.

Bruksanvisning


•  Plant russisk salvie i fullt sollys. Selv om russisk salvie kan overleve i delvis skygge, kan anlegget bli lang og leggy snarere enn full og buskete. Russisk salvie vil trives i nesten alle godt drenert jord.

•  Tillat russisk salvie å vokse uten å bli overfylt av andre planter, som russisk salvie sprer så mye som 2 til 3 meter ved forfall. Russisk salvie krever rikelig med luftsirkulasjon for å hindre at planten råtner.

•  Trim russisk salvie en eller to ganger i løpet av vekstsesongen. Trim bare tuppen av planter eller beskjære opp til 1/3 av høyden. Regelmessig trimming oppfordrer blomstrende og holder planten full og buskete. Beskjære planten ned til innen to eller tre inches av bakken i senvinteren eller tidlig vår, som nye vekstblomstrer voldsomt.

•  Vann russisk salvie sparsomt og bare i varmt, tørt vær, som russisk salvie er en tørke-tolerant plante som vil råtne i soggy jord.