Hovudside

Slik starter en Coconut Palm Tree

by Walther

Slik starter en Coconut Palm Tree

Kokosnøtter er et mirakel av naturen. De har et ytre skall som er hard som en stein, og kan tåle flytende fra hav til hav før beaching og spirende. "Kjøtt" rundt frøet inni skallet er næringsrik for mennesker og dyr, forutsatt at de kan få til det. Potting og spirende en kokosnøtt er ganske lett, gitt de rette jord, fuktighet og temperaturforhold. Selv om du kanskje ikke har tålmodighet til å heve selve treet, kan dette være et flott prosjekt hvis du har små gartnere i din familie.

Bruksanvisning


•  Ta på hansker og forberede en jord blanding som er like deler torv og sand. Fylle beholderen halvfull av blandingen og vannet den. Vær sikker på at vannet renner fritt fra bunnen av beholderen.

•  Velg en kokosnøtt for spirende. Plukke opp og riste den. Hvis mutteren høres og føles som det er vann skvulpet rundt inne, er det sannsynligvis levedyktig.

•  Still kokos i jorda, spisse enden ned. Legg jord inntil bare runden, er topp tredje stikker ut. Satt i et varmt, solrikt sted.

•  Vann grundig og ofte, siden torv og sand vil renne raskt og tørke ut. Ikke la jorda bli soggy eller potten for å stå i vann. Bare holde det fuktig.

•  Se etter en grønn skyte for å dukke opp fra toppen av kokos i omtrent tre til fire måneder. Side- og bunn røtter vil også spire fra den begravde del av skall.

•  Fortsett vanning for det første året, mens den spirende palm absorberer alle de næringsstoffene fra innsiden av mutteren. Etter det, gjødsle som du gjør med andre hus plante, med et snev av vannløselige plantegjødsel blandet i en liten vanning kan hver to til tre uker.