Hovudside

Tips om en Yucca treet

by Walther

Tips om en Yucca treet

Yucca plante, ofte kalt feig yucca, er en tropisk plante innfødt til Mexico og Guatemala. I vill tilstand, kan dette anlegget vokse opp til 30 meter høye. Det er ofte brukt som en potteplante og kan trekke giftstoffer ut av luften i hjemmet ditt. I hagen, dets dekorative blomstrer er fantastisk når den kombineres med blomster og andre trær. Bare forsvarlig omsorg vil holde yucca ute og vokser på sitt beste.

Belysning


Belysning er kanskje det viktigste aspektet av det å vokse en yucca, og en av de vanskeligste å få plass når du velger å dyrke denne planten innendørs. Native til tropiske områder, vokser yucca beste i fullt sollys, noe som betyr at det er behov for minst seks timer med direkte sollys hver dag for å nå sitt fulle potensial. Mangel på sollys vil resultere i hemmet vekst, nedtonet løvverk og visner. Velg din utendørs planting plassering nøye; for innendørs anlegg, flytte anlegget rundt huset vinduene som solen beveger seg i løpet av dagen, eller gi tilleggsbelysning med plante vokse lysene. Følg instruksjonene på vokse lys som en time av kunstig lys ikke alltid lik en time med sollys.

Jord


Yucca kan tilpasse seg en rekke kulturelle endringer, herunder ulike jordsmonn. Det viktigste aspektet av jorda er at det må renne godt. Yuccas er utsatt for en rekke av over-vanning problemer, blant råtnende av stammen og skjuling eller slippe løvverk. Treg drenering jord vil holde for mye vann og øke sjansene for disse problemene. Derfor, for innendørs planter velge en rask drenering potting jord. For utendørs planter, bland i et par inches av organisk kompost, i alderen gjødsel eller torvmose på planting for å øke høyden, drenering og fruktbarhet av planting sengen.

Vann


Mens over-vanning kan forårsake alvorlig skade på yucca plante, så kan under-vanning. Under vekk fører visner og gulner eller brune blader. Hvis du leverer den yucca med den ideelle mengden av lys (minst seks timer med direkte sollys hver dag), la den øverste en fjerdedel til en tredjedel av jorden (minst toppen 1-1 1/2 inches) å tørke ut før vanning. Denne faktiske målingen vil variere etter hvor mye jord du har. For lavere lys områder, la de beste 2 inches, eller den øverste halvdelen av jorda, for å tørke ut mellom vanning.

Andre Care Tips


Etter vanning innendørs yucca, tømme vannbrettet eller bøtte som fanger overflødig vann fra dreneringshull. Stående vann i disse områdene vil fremme soppvekst, råte og insektangrep. Bladene av yucca kan være veldig skarp, så bære tunge hansker når du er i nærheten av løvverk for å unngå skade. Hvis plante innendørs, bruk en svært tung pott som trær kan vokse topp tung etter en rekke sesonger.