Hovudside

Hvordan du rengjør uferdige tre

by Walther

Hvordan du rengjør uferdige tre

Uferdige tre er porøs, og det soaks opp fett og olje som en svamp, og det er derfor de fleste tre rundt huset har noen form for beskyttende belegg. Hvis du har panel laget av sedertre, skjønt, vil en avslutning hindre naturlige aromaer fra sirkulerer. Videre kan teksturen av grov-saget panel og noen møbler lide hvis du strøk den med en finish. Trikset til rengjøring uferdige tre er å unngå alt som soaks inn i skogen, inkludert vaskemidler. Du har et kraftig verktøy til disposisjon som du ikke kan bruke på ferdig tre - sandpapir.

Bruksanvisning


•  Støv uferdige tre med en pensel som ikke har vært brukt for å male. Pensle med tre korn - som om du skulle male det - for å unngå å skape synlige støv striper.

•  Tørk av tre med en fuktig klut for å fjerne overflate skraper og annen skitt du kan ikke børste vekk. For å unngå å heve tre korn, vri ut kluten grundig før du bruker det og tørke lett.

•  Sand ut skraper du ikke kan tørke bort ved hjelp av 120- eller 150-korning - eller finere - sandpapir. Sand for hånd, går med korn av tre, aldri mot den. Du kan være i stand til sand ut fett og olje flekker også, men disse ofte synke for dypt i korn for å være lett flyttbar.

•  Fjern dye flekker, maling og tre flekken klatter og crayon merker med aceton eller lakk tynnere. Tørk det berørte området med en klut fuktet med løsemiddel for å fjerne mesteparten av flekken; deretter sand av rest med 150-sandpapir. Verken løsemiddel vil farge tre og eller heve korn, men noen gjenværende lukt kan somle for en dag eller to.

Tips og advarsler


  • Hvis du bare vil at veden skal se uferdig, og du er ikke bekymret aroma, vurdere å gi din panel eller møbler et enkelt lag med linolje eller tung olje for å beskytte den mot fett og oljeflekker.
  • Bære en respirator og lufte ut rommet når du bruker aceton eller lakk tynnere og unngå åpne flammer i nærheten. Begge løsemidler er giftige og ekstremt brannfarlig.