Hovudside

Scaley Insekter på Stueplanter

by Walther

Scaley Insekter på Stueplanter

Skala insekter tar sitt navn fra Scaley dekselet på kroppen sin. Disse insektene, som beiter på saft av planter, er en av de vanskeligste skadedyr å kontrollere. Kvinnelige skala insekter kan legge så mange som tusen egg som til slutt klekker i bittesmå insekter kalt "crawlere", som infiserer planter. Disse robotene til slutt finne ett område på et hus plante der de beiter for hele livet.

Identifikasjon


Skala insekter har brune eller tan shell-lignende belegg som brukes for å beskytte kroppen sin. Mens noen skalaer har en halvkuleformet form, andre er mer oval eller flat. Skalaer fôring på saft av stueplanter kan forårsake plantevekst å være fattig og forkrøplet. I alvorlige tilfeller kan de føre til døden av en infisert plante.

Typer


Skala insekter faller inn i tre kategorier: pansrede skalaer, myke skalaer og mealybugs. Pansrede skalaer, en av de mest destruktive typer insekter, utsondre belegg over kroppen sin. De kalles pansrede skalaer fordi de lever under disse gulvbelegg som ser ut som en tallerken med rustning. Disse skalaene varierer i størrelse fra 1/16 tommer til 1/8 tommer lang, ifølge University of Florida Extension nettside. Selv myke skalaer også skille ut voksaktig belegg, dette er ikke en viktig del av kroppen sin. De varierer i størrelse, farge og form, alt fra 1/8 tommers til 1/2 cm bred. Mealybugs er lett gjenkjennelig med de små turfs av ullen, hvitt materiale de produserer. De er gulhvite og vanligvis ikke angripe treaktige prydpotteplanter.

Symptomer


Fordi disse sleipe skadedyr ofte krype inn i en plante og innhente den uten mye varsel, er det viktig å sjekke jevnlig potteplanter for tegn på deres nærvær. Stilkene og undersiden av houseplant blader bør undersøkes for tråden eller skallformede insekter som har en voksaktig hvit eller brun dekker. En alvorlig angrep ser ut som klumpete blemmer på stengler og bladundersiden. Dette til slutt resulterer i berørte blader eller forlater snu gule og faller fra.

Kontrollerende Scales


Skala insekter bør forsiktig fjernet fra blader, stengler eller blader, for å bruke en myk børste. Gamle tannbørster fungere godt for tøffe planter. Hvis et hus anlegget er tungt infisert, bør det sprøytes med et insektmiddel i et godt ventilert område. Når spray tørker, bør plantene skylles med rent, lunkent vann. Det er viktig å se etter tegn på tilbakevendende infeksjoner for eventuelle gjentatte behandlinger som kan være nødvendig.

Advarsel


Honeydew sekreter kan skape en skinnende, klissete rot ikke bare på en plante, men også på gulv og møbler. Hva er verre, kan en svart sopp, kjent som sotet mold, vokse på honningdugg. Plast presenning plater kan brukes til å beskytte møbler, tepper og gulv. Infiserte planter skal kastes så skalerer ikke spres til andre stueplanter.