Hovudside

Grantrær med Kjegler

by Walther

I Nord-Amerika, ni forskjellige typer ekte grantrær (Abies) forekommer, med ingen i Deep South eller sentrale delen av kontinentet. Grantrærne er alle tempererte arter, vokser i kjøligere klima. Blant deres funksjoner er kjegler, som har en tendens til å vokse oppreist på grenene, ifølge "Trees of North America", i motsetning til å henge ned slik som gjør kjegler av furu og gran.

Balsam Fir


Den balsamedelgran (Abies balsameaolje) er de enkle granarter som vokser i nordøst og Great Lakes-statene. Det forekommer også i store deler av østlige og sørlige Canada, vokser i sumper samt høyereliggende steder. Balsam fir har aromatiske nåler, ca 3/4 til 1 1/2 inches lang, bemerker "National Audubon Society Field Guide til trær." De kjegler av balsam gran er en mørk nyanse av lilla, vokser oppreist på de beste lemmer av treet. Kjeglene nå lengder på mellom 2 og 4 inches og modnes fra september til november bryte opp og spredning treets frø.

Fraser Fir


Fraser edelgran (Abies fraseri) ligner på den balsam gran, men vokser i et annet område. Dens naturlige habitat er i den sørlige delen av Appalachene, i stater inkludert Virginia, Tennessee og North Carolina. Fraser edelgran har en kjegle mye sånn av balsam gran, men en projeksjon på hver skala kjent som en bract skiller Fraser kjegler fra de av balsam. De sylindriske kjegler vokse til 2 1/2 inches lang.

Noble Fir


Kjeglene av Noble gran (Abies procera) har sine største tallene i toppen av treet, noe som betyr at det er vanskelig å få øye på dem, så denne arten kan modnes til å være 150 høy. Edel gran vokser innfødt til fjellene i Oregon, Washington og ekstrem nordvest California. Edle gran nåler er blå-grønn når sett på nært hold, men treet har en sølvaktig glans fra en avstand fra de hvite rader på sine under. Konglene starte grønnaktig, men blir brune-lilla som de gamle. Konglene vokse til fra 4 1/2 inches til 7 inches i lengde, er sylindriske dekket med små hår.

Grand Fir


Grand edelgran (Abies grandis) kan være 200 meter høy. Arten vokser i fuktige regnvåte dalene i Pacific Northwest, med noen utvikling i bakken av de mange fjellene i denne regionen. Til tross for treets stor høyde, Konglene er relativt liten, voksende til ikke mer enn 4 inches lang. Konusene er grønn eller brun-grønn kombinasjon av farger. Skjell på kjeglene er hårete. Som mange graner, er den store gran egnet til bruk som et juletre; det er en stor ferie arter i stater som Idaho og Montana, ifølge National Christmas Tree Association.