Hovudside

Kan en Ficus treet plantes i bakken?

by Walther

Kan en Ficus treet plantes i bakken?

Ficus er en populær tropisk tre. Ficus kan dyrkes utendørs, i bakken, men bare i tropisk klima hvor temperaturen sjelden faller under frysepunktet. Ficus trær kan bli alvorlig skadet eller drept av en frost.

Klima


Bjørkefiken, den vanligste typen av ficus, er hjemme i Sørøst-Asia, Australia og Sør-Afrika. Anlegget foretrekker et tropisk klima, og tolererer ikke en fryse godt. Ficus kan dyrkes med hell utendørs i tropiske og subtropiske områder av USA; de gjør det bra ute i Sør-California og Florida.

Betraktninger


Ficus pleide å være mye mer utbredt i landskap design, men i dag landskapsarkitekter er forsiktige med disse trærne. Den modne ficus kan bli veldig stor, i overkant av 30 meter i høyden; men av større bekymring er det faktum at deres rotsystemer er invasiv og kan forårsake skade på vanning rør og septisk systemer.

Konsistens


En særpreger ficus treet er at den ikke liker å bli flyttet. Når de vurderer hvor du skal sette ficus, velg et sted som får mye sollys og deretter la den være der. Treet må akklimatiseres til stedet og vil ofte slippe bladene på planting; men når den først har blitt vant til sin beliggenhet, vil disse trærne har en tendens til å trives.