Hovudside

Mine Lilies 'bladene er å snu Gul

by Walther

Mine Lilies 'bladene er å snu Gul

Lilje plante blader bør være lyse grønt. De kan være en dyp, skinnende grønne, som med fredslilje, eller en lettere, levende grønt, som med orientalske liljer. Gul farge i bladene ofte indikerer at noe er galt med anlegget ditt.

Dvalen


Liljer dyrkes som potteplanter, for eksempel fredslilje, trenger en periode av dvalen hvert år. I løpet av denne tiden, bladene blir gule, anlegget produserer ingen nye blomsterknopper, og lilje kan se pjuskete, som det er døende. Dette er naturlig og kan skje i løpet av vinteren eller når du repot en potteplante lilje. Hvis du mistenker at din innendørs lilje prøver å gå i dvale, redusere vanning i seks til åtte uker, noe som medførte at anlegget skal gjenoppta typisk vekst.

Vann


For mye eller for lite av denne naturressursen kan forårsake blad gulning. Hvis du oppdager gule blader på en innendørs eller utendørs lilje, berøre jord. Hvis jord føles tørr og støvete, er du sannsynligvis ikke vanning anlegget nok. Hvis jorda føles slushy eller bløte, du gir den lilje altfor mye vann. I fremtiden, vannplanter når de føler seg tørr å ta; mette jord, deretter la det tørke ut, men ikke få uttørket.

Miljøhensyn


Lilje planter som får for mye vind, enten ute eller inne i en trekkfulle stedet, kan utvikle gule blader fra stress. Overflødig salt - fra vann med høyt saltinnhold eller kugjødsel, som er salt - kan også gi gule blader. Prøve å identifisere årsaken til salt metning, og fjerne det for å gjenopprette liljer til helse. Også gamle lilje bladene blir gule når de er døende. Hvis bare noen få blader på planten din er gule, kan det være på grunn av alder. Klippe av gulnet løv å nyte en sunn plante igjen.

Tips


Sørg for at din innendørs lilje planter vokse i containere med dreneringshull og at vann ikke sitter i skål under beholderen din. Lily bladene kan gulne når anlegget sitter i vann. Sjekk alltid jord fuktighetsinnhold før du vann, slik at du vet når planten trenger det.