Hovudside

Kan du dyrke grønnsaker fra fjorårets frø?

by Walther

Kan du dyrke grønnsaker fra fjorårets frø?

Frø pakker inneholder ofte langt mer frø enn gjennomsnittet bakgård gartner behov. Når du bestemmer om du skal bruke fjorårets left grønnsaksfrø, vurdere hvordan de ble lagret, noe som påvirker hvor godt de vil spire i senere år.

Lagring Krav


Fjorårets grønnsaksfrø bør lagres der det er ingen sjanse for at de vil spire for tidlig, noe som krever et kjølig, mørkt og tørt miljø. Svingninger i disse forholdene kan stimulere spirende.

Levetid Fakta


Alle grønnsaksfrø har en holdbarhet som varierer fra ett til fem år, med spinat og salat å være i den lave enden og agurker og grønne grønnsaker i den høye enden. Dette er optimale estimater basert på bruk av frø som var riktig lagret.

Levedyktighet tester


Washington State University anbefaler å teste gamle frø. Plassere 10 frø på fuktig tørkepapir og legg dem i en plastpose. La ved romtemperatur i ca en uke, lengre for gulrot og selleri frø. Telle frøene som vokser. Hvis de alle gjør, de er fullt levedyktig. Hvis åtte eller ni skudd, det er et utmerket forhold, mens seks-syv er dårlig, noe som betyr at du må purke disse frøene tett. Hvis fem eller færre frø spirer, kaste dem bort.