Hovudside

Slik fjerner Husdyrgjødsel flekker fra bronse

by Walther

Slik fjerner Husdyrgjødsel flekker fra bronse

Bronse er en legering laget av tinn og kobber. Metallet har blitt brukt i hundrevis av år å smi våpen, dekorasjoner og skulpturer. Bronse skulpturer og andre dekorative steiner er ofte funnet i fellesområdene, og plasseres i eller rundt verft for landskapet dekorasjon. Gjødsel generelt inneholder små mengder jern. Når spres på plenen, kan disse forekomstene lande på bronse fungerer. Gjødselen vil føre til bronse for å utvikle anløpe flekker. Når dette skjer, må bronse arbeidet som skal renses fri fra flekker.

Bruksanvisning


•  Pensle bronse med en myk børste og aceton for å fjerne eventuell lakk som kan være til stede på bronse. Skyll arbeidet grundig med varmt vann og deretter tørke helt. Ofte bronse arbeid er belagt med en lakk finish for å beskytte og bevare metallet. Anløpe flekker fra gjødsel vil spise gjennom lakk.

•  Bland en liten, selv mengde eddik med natron i en bolle. Vent til blandingen bobler deretter røre det før det danner en lime.

•  Påfør lim til de anløpe flekker på bronse arbeid. La lim til å sitte og trenge flekkene for omtrent en halv time.

•  Gni pastaen i en sirkulær bevegelse med en myk børste eller klut. Tørk av lim av for å sjekke fremdriften. Sørg for at du jobber forsiktig fordi bronse er et mykt metall og er lett ripete.

•  Påfør lim som trengs til det ikke anløpe flekker er tydelig. Skyll arbeidet med varmt vann og tørk grundig.