Hovudside

Beskrivelse av Kalachoe Planter

by Walther

Beskrivelse av Kalachoe Planter

Den kalanchoe er en gruppe planter som vanligvis dyrkes som potteplanter, populære delvis på grunn av sin hardførhet og delvis på grunn av mangfoldet av sine mange sortar. De fleste er relativt liten og godt tilpasset som dyrkes både inne og ute. Disse plantene kan gjøres for å blomst i løpet av året, og er svært populær over hele Europa.

Utseende


Kalachoe planter er svært varierte på tvers av mange forskjellige arter og sorter. Generelt, plantene er relativt liten, og er lett å vokse i potter og innendørs. Frø er svært liten, og en enkelt unse av frø inneholder mer enn 2 millioner individer. Plantene er sukkulenter, med kjøttfulle, runde blader og woody stengler. Den kalanchoe kan bli oppmuntret til å blomst til nesten enhver tid av året, og disse blomstene vil blomstre i bunter av mange små blomster. Nesten alle farger finnes i blomster av kalanchoe familien, alt fra massive rosa, lilla og hvite til nylig utviklede varianter med flerfargede blomster. Når holdes innendørs, beholder kalanchoe sin mørke grønne blader gjennom hele året, og kan gjøres for å blomstre i off season ved å kontrollere mengden av lys anlegget mottar.

Arter


Den Kalanchoe familien inneholder ca 200 forskjellige arter, med utallige sortar være kryss-oppdrettet og laget fra disse artene. Den mest populære arter for potteplanter er Kalanchoe blossfeldiana, som er innfødt til Madagaskar og trives i det varme innetemperatur i et hjem eller kontor. Opprinnelig, blomster av denne arten var bare rød eller oransje, men cross-avl har resultert i mange forskjellige farger. Noen arter av kalanchoe er enda mer spesialisert. For eksempel, de Kalachoe fedtschenkoi, også innfødte til Madagaskar, har den samme karakteristiske, runde blader som sin mer populær fetter, men krever ikke jord å vokse. I stedet denne arten av kalanchoe får alle sine næringsstoffer fra luften.

Omsorg


Når Kalachoe frø er plantet, vil anlegget nå blomstring forfall i løpet av noen måneder, avhengig av variasjon. Planting fra frø betyr plantene vil ta lengre tid å modne, men kalanchoe kan også startes fra stiklinger tatt fra voksne planter. Når plantet i jorda, stammer woody fra voksne planter vil vokse røtter og utvikle seg til nye planter. Alle kalanchoes er succelents, og lagre vann i sine blader og stengler mye som en kaktus gjør. Dette betyr at de er relativt enkle å ta vare på, og kan med hell vær perioder med forsømmelse. De er svært utsatt for kulde, imidlertid, og bladene begynner å visne når de utsettes for temperaturer under 40 grader Fahrenheit for bare en kort tid.

Forholdsregler


Bladene av kalanchoe er giftig ved svelging, så forsiktighet bør utvises hvis plantene er igjen innen rekkevidde for barn eller kjæledyr. Tegn på kalanchoe forgiftning er oppkast og diaré, og dyr som tygger på bladene vil ofte kreve veterinær omsorg. Dette toksisitet gir kalanchoe sine andre navn, blant annet Djevelens ryggrad.