Hovudside

Bør du sette plast under huset ditt i Crawl Space?

by Walther

Bør du sette plast under huset ditt i Crawl Space?

Plastfolie, også kalt en dampsperre eller en fuktsperre, blir ofte installert i gjennomgangen mellomrom for å holde fuktigheten ut av et hjem. Hvis du opplever fuktproblemer, ofte indikert av vekst av muggsopp eller en muggen lukt, bør du vurdere å installere en dampsperre i gjennomgangen plass.

Fuktproblemer


Fuktighet kan føre til en rekke problemer i ditt hjem. Ground fuktighet fordamper opp gjennom en krypkjeller og inn i undergulvet ovenfor kan føre tregulv å råtne og vinylplater til å skrelle. Fuktighet kan også føre til maling og tapet å skrelle, øker sannsynligheten for insekt angrep, eller produsere mugg og mugg vekst. Mugg og mugg vekst er kanskje den mest alvorlige av disse problemene fordi eksponering for mold og mugg kan føre til betydelige helseproblemer, blant annet øyeirritasjon, astmaanfall, og andre luftveisproblemer. En fuktsperre kan hjelpe minske denne spredningen av fuktighet på ditt hjem interiør.

Dampsperre Typer


Damp barrierer er laget av flere forskjellige materialer, de vanligste er polyetylen plast og papp. For gjennomgangen mellomrom, velger du en dampsperre med en permeabilitet verdi på 1,0 eller mindre. De beste materialer for gjennomgangen mellomrom inkluderer polyetylen plast og asfalt-laminert papir.

Installasjon


Dampsperrer bør legges direkte på gulvet i gjennomgangen plass å stoppe fuktighet fra å komme inn på sin kilde - bakken. Hvis du har tregulv over krypkjeller, installere damp barriere over 2/3 av gjennomgangen plass på gulvet; denne andelen holder flertallet av fuktighet bort, men lar nok inn for at løvtre tørker ut. For teppe eller vinylgulv, legge fuktsperre over hele gjennomgå plass gulvet. Når dampsperren er lagt, bruke elektrisk tape til å feste arkene sammen. Endelig vurdere spre en 1- til 2-tommers lag av grus på toppen av dampsperren. Dette bidrar til å hindre kondens og slitasje fra skiftende.

Andre Solutions


Installere en dampsperre er bare én måte å kontrollere fuktighet. Andre tiltak inkluderer å kjøre en avfukter for å holde den relative luftfuktigheten inne i ditt hjem mellom 30 og 50 prosent, installere ventilasjons porter, storm vinduer og isolasjon, administrerende ekstern vann slik at det renner vekk fra hjemmet, og redusere fuktgivende aktiviteter inne i hjem.