Hovudside

Hvordan Plant en Weeping Bald Cypress

by Walther

Kaskade faller skallet sypress, eller gråt skallet sypress (Sumpsypresslekten distichum 'Cascade Falls'), er en løvfellende bartre ofte plantet der en liten prøvetreet er nødvendig. Det vokser naturlig som en bred bunndekkende, men vil vokse til åtte meter høy og 5 meter bred når staket oppreist. Den enestående funksjon er dramatisk gråt vane. Rust-brune blader i høst og og eksfolierende bark om vinteren anses attraktive. Den gråtende skallet sypress er egnet for dyrking i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 4 til 10.

Bruksanvisning


•  Plant den gråtende skallet sypress på et sted som mottar minst seks timer med uhindret eksponering for sollys hver dag. Plasseringen bør være basert på hvorvidt treet vil bli satset for å danne et lite tre eller brukes som et bunndekke. Området kan være tørr eller vannmettet, som sypresser er svært tilpasningsdyktig til grunnforhold.

•  Bygg en sterk støtte av impregnert trevirke ved å senke en post 2 til 3 meter ned i bakken nær planting området. Kjør nok store 16-penny spiker inn i innlegget for å støtte materialet som brukes til å knytte treet i stolpen. Dette trinnet er ikke nødvendig hvis treet skal brukes som et bunndekke.

•  Plant treet i stedlige masser uten endringer ved å måke ut et hull dobbelt så bred som roten ballen. Grave hull dypt nok til at treet er plantet på samme dybde det er i beholderen. Plante treet så nær stillingen som mulig, slik at det kan være lett trent.

•  Plasser treet i plantehullet. Tilsett vann til planting hull mens du legger til jord for å forhindre luftlommer fra forming rundt røttene.

•  Sikre treet til sedertre post med tau laget av naturlig materiale, slik som jute eller bomull, er det tykke nok ikke å skjære i treet. Ikke bruk ledning med mindre den er dekket med et tykt lag av gummi. Nylon eller polyester tau kan ikke være tykk nok til å unngå å kutte treet. Metoden som brukes for å knytte treet til støtte innlegget vil måtte justeres eller skiftes ut hver vinter, etter at treet mister sin løvverk, for å kompensere for treets vekst.

•  Spre en 3-tommers lag av mulch rundt bunnen av den nylig plantet treet for å bevare fuktighet og hindre ugress i å vokse.