Hovudside

Når å beskjære Live Oak Trees?

by Walther

Når å beskjære Live Oak Trees?

Tilpasset Jordbruksdepartementet hardførhet soner 7 til 10, gjør den levende eik (Quercus virginiana) en elegant skygge treet, med en viltvoksende struktur og elegante, kronglete greiner. Disse trærne vokse seg stor, noe som gjør dem upraktisk for små partier og vanskelig å beskjære som de alder og spredning.

Tidsramme


Eikene svarer godt til beskjæring under sovende sesongen, når eiketrær har felle bladene og venter på våren for å utvikle nye. Sviske i slutten av vinteren en gang store frosten har gått for ditt område, opp gjennom tidlig på våren. Beskjære treet en gang hvert år, men være på utkikk etter døde lemmer som kan fjernes når som helst. Modne eikene kanskje ikke trenger årlig beskjæring.

Advarsler


Eiketrær inkludert live eik kan utvikle eik wilt hvis sviske i løpet av slutten av våren og forsommeren. Denne alvorlige sykdommen kan drepe levende eiketrær i det østlige USA; som i 2011, har sykdommen ikke flyttet lenger vest enn Texas. Hvis du beskjære trærne i vinter, selv i tempererte områder som Texas, kan treet gå inn i sjokk og mister bladene.

Fordeler


Beskjæring hjelper åpne live oak sin baldakin luftsirkulasjon, noe som kan hindre treet fra kontraktør sykdommer. Store trær trenger å forme, så det kan være lurt å trimme eik slik at den passer inn i plantestedet uten å dominere andre elementer i din hage. Fjerne døde eller syke greiner holder live oak sunt, noe som er viktig for et tre som kan leve i århundrer.

Betraktninger


Fordi modne levende eiketrær kan bli ganske stor, det blir upraktisk å beskjære disse trærne selv over tid. Disse trærne i gjennomsnitt 40 til 80 meter i høyde, og kan spre seg 60 til 100 meter i bredde, også. Når du ikke lenger kan få tilgang til treets høye grener med en stige, bør du vurdere å ansette fagfolk til å trimme dette treet.