Hovudside

Hvordan velge en Jerusalem Neighborhood

by Walther

Så du ønsker å flytte til den hellige byen? Jerusalem har mange forskjellige nabolag og ulike populasjoner. Her er hvordan du velger rett nabolaget for å passe din livsstil.

Bruksanvisning


Hvor bør du bor i Jerusalem?


•  Se på eiendom i nord og nord-vest nabolag hvis du ønsker å leve blant ultra-ortodokse jøder og ønsker å opprettholde den mest beskjedne jødiske livsstil - inkludert ingen kjøring på sabbaten. Vurdere boliger i områder som Kiryat Menachem, Ramat Eshkol, noe på Bar Ilan Street (som er stengt på sabbaten) eller Givat Shaul.

•  Velg et hjem på sentrale steder hvis du føler deg mer komfortabel blant observant, men ikke ortodokse jøder. Se på eiendom i konservative-religiøse jødiske nabolag som Shaarei Chesed, Rehavia, Talbiya, Old Katamon eller Kiryat Shmuel.

•  Gå sør-vest hvis du ønsker å være blant sekulære eller reform jøder. Mer "vestlige" type nabolag inkluderer den tyske kolonien, Baka, Beit Hakerem, Gonen, Malcha eller Talpiot.

•  Finn et hjem som passer ditt budsjett. Husleier og fast eiendom i Jerusalem stige jo nærmere du er til sentrum eller til de hellige stedene. Noen bydeler er notorisk kostbar - for eksempel Tyskland Colony eller Baka. Private hjem, mens ikke så utbredt i selve byen, er svært dyre, men ofte kan skryte av noen av de fineste Midtøsten arkitektur.

•  Lev lenger øst hvis du ønsker å leve blant palestinerne. Skillet er sammen med den gamle byen, går ned Hebron Road. Sjekk ut den nydelige arkitekturen i nabolaget Abu Tor, hvor mange utenlandske diplomater liker å leve fordi det er roligere og mer isolert fra byens støy.

•  Velg et hjem i de tilstøtende Jerusalem nabolag eller jødiske bosetninger på Vestbredden å finne flere private hus og for å komme bort fra kjas og mas i byen, men fortsatt nær nok til det. Jødiske bosetninger som Maaleh Adumim og Ramot tilbyr villaer, mens palestinske landsbyer, for eksempel Beit Hanina i nord, skryter stort, landlig-type en eller to-etasjes hus med massevis av land.

Tips og advarsler


  • Merk at de fleste leiligheter i Israel ikke inkluderer en privat parkeringsplass. Parkering er et stort problem i israelske byer. Hvis en bolig oppføringen ikke nevner ett, er det sannsynligvis ikke inkluderer en.
  • Hvis du er religiøs, gjøre oppmerksom på lokale synagoger eller moskeer som er innen gangavstand fra eiendommen du er interessert i å leie eller kjøpe.