Hovudside

Kan jeg beskjære et Fig Tree i januar?

by Walther

Kan jeg beskjære et Fig Tree i januar?

Fikentrær kommer fra Vest-Asia og bære den beste frukt når i tørre, varme klima. De vanligvis vokse til 10 til 30 meter høy, og har spredning, muskuløse grener og lyse grønne blader, opp til en fot i lengde. Du kan beskjære tilbake ditt fikentreet, men ikke gjør det i januar.

Funksjon


Noen frukttrær krever beskjæring for å være produktiv; fiken er ikke blant dem. Du ønsker kanskje å trimme en ung fikentre til en sentral leder, selv om fikentrær ofte fryse om vinteren og vokse tilbake i bushen skjema. Fjern alltid frosset tre omgående.

Betraktninger


Fikentrær bære to avlinger: den "breba" avling som vokser om våren fra gammelt treverk, og den "største" crop som vises i høst på ny vekst. Begge avlinger er båret på terminalene på fjorårets tre, og begge er i fare ved tung vinter beskjæring.

Tidsramme


Hvis du ønsker å beskjære din fikentre, gjøre det umiddelbart etter høsting hoved fig avling om høsten. Hvis fig er en sen-modning sorten, beskjære halv grenene en sommer og resten den påfølgende sommeren. White-vaske treet etter kraftig beskjæring.