Hovudside

Innendørs planter å fjerne karbondioksid

by Walther

Innendørs planter å fjerne karbondioksid

Fjerne karbondioksid fra inne i ditt hjem ved å legge billig potteplanter i stedet for å bruke penger på kostbare filtrering utstyr. Alle planter behandle karbondioksid til oksygen gjennom fotosyntese, men noen innendørs planter er bedre utstyrte filtre. Planter som har større blader, som for eksempel gummi-anlegg, er i stand til å filtrere mer luft enn mindre anlegg, slik som engelsk eføy.

Snake Plant


Slangen anlegget, eller mor-i-lovs tunge, er et lite vedlikehold potteplante kjent for å filtrere luften av karbondioksid, samt formaldehyd og nitrogenoksider. Tykke blader ligner sverd skyte rett opp i klynger. Grønne bladene er spraglete med bleke gule og lysegrønne årer. Denne planten vokser fra bunnen opp og gjengir mindre skyter ut av skitt. Pot-bundet er best for rotsystemet. La jorda tørke helt før vanning; overwatering er den største trusselen mot slange anlegget. Hold i filtrert eller indirekte sollys og utilgjengelig for barn og kjæledyr, fordi alle deler av denne planten er giftig hvis fordøyd.

Norsk Ivy


Engelsk eføy er en konsekvent luftrenser, ikke bare med utveksling karbondioksid for oksygen, men også fjerne luftbårne muggsopp og dyr avføring. Ifølge Web MD, filtrerer engelsk eføy ut nesten alle luftbårne dyr avføring og støpeformer innen seks timer som rapportert i en forskningsstudie presentert for American College of Allergy, Asthma og immunologi. Engelsk eføy består av små blader som vokser på en treaktig vintre. Bedre egnet for bad og kjøkken hvor luften er ofte steamy, trives engelsk eføy i høy luftfuktighet og krever mye fuktighet. En potte engelsk eføy planten er egnet for oppheng, eller tentakler kan satses og opplært til å klatre.

Gummi Plant


Gummi plante, en eviggrønn, rangerer fjerde i NASA studie av alle innendørs planter som er luftrensere, med en total score på 8 av 10 poeng. Denne ficus renser luften ved hjelp av sine plast-vises store blader som et filtreringssystem. Hold gummi anlegget fra vokser altfor høye og hengslete ved toppen det, eller kutte den av fra toppen, og beskjæring sidene på en jevnlig basis. Gummi planter liker å bo på ett sted, og kan være pirkete hvis miljøet endrer seg drastisk. Holde anlegget fuktig med vanlige hver vanning og bruke en fuktig klut for å holde den læraktige blader fritt for støv.