Hovudside

Bloom Boosters som påvirker Jord PH

by Walther

Bloom Boosters som påvirker Jord PH

Bloom boosters er planteføde som øker både størrelsen og antall blomster produsert av blomstrende planter. Mens planter trenger et bredt spekter av næringsstoffer til å vokse, er fosfor viktig for blomstring; følgelig bloom boosters tendens til å være fosfor-tung. Alhough bruk av bloom boosters kan forbedre blomst produksjon, noen høy-fosfor matplanter er alkalisk i naturen; deres bruk hever pH i jorda, som har en negativ innvirkning på syre-elskende planter, for eksempel roser og asalea.

Plantenæring


Etter hvert som de vokser, sunne planter tar store mengder av nitrogen, kalium og fosfor fra den omgivende jord. Nitrogen og fosfor oppmuntre til utvikling av blader, stengler, og røtter, mens fosfor er avgjørende for dannelsen av blomster. Som planter forberede å blomstre, absorbere de store mengder fosfor fra jord, som det er nødvendig for å fremstille kronbladene, frukter og frø. Mat laget spesielt for blomstrende planter, eller bloom boosters, øke mengden av fosfor i jorda. Den påfølgende økning i tilgjengeligheten av næringsstoffer øker frekvensen av celledeling, hjelpe planter generere større, mer rikelig blomstrer.

Bloom Boosters


Mens det er en rekke kommersielt forberedt bloom boosters, vil noen high-fosfor gjødsel hjelpe en blomstrende plante være mer produktiv. Gartnere som foretrekker et hjem middel til butikken kjøpte anlegget mat kan strø benmel eller pukk rundt bunnen av blomstrende planter. Disse materialer nedbrytes sakte, noe som gir nærliggende planter med en kontinuerlig kilde for fosfor, kalsium, nitrogen og andre essensielle mikronæringsstoffer.

PH Factor


PH-verdien i jordsmonnet, eller måling av dens surhet, har en direkte innvirkning på evnen til å ta røttene på næringsstoffer. Selv om et næringsstoff er lett tilgjengelig, kan pH-verdien i jordsmonnet forandre en kjemisk struktur som gjør det vanskelig å absorbere. For de fleste blomstrende planter, er næringsstoffer best i jord med en pH på 6,0 til 7.5 eller svakt surt til nøytral. Tilsetning av fosforbaserte planteføde til jord kan heve pH-verdien, da de har en tendens til å være alkalisk natur. For mange blomstrende planter, dette er en ekstra fordel som liten forskyvning i pH-verdien øker tilgjengeligheten av mikronæringsstoffer, slik som jern, jod, nikkel og sink.

Syre-elskende planter


Samtidig redusere surhetsgraden i jorda bedrer levekårene for noen planter, er det noen som har tilpasset seg livet i surt jordsmonn. Bruk av høy-fosfor bloom boosters nærheten roser, rhododendron, kameliaer og asalea kan føre til mangel på næringsstoffer fordi deres røtter ikke kan fungere skikkelig hvis jorda er ikke surt nok. Å gi syre elskende planter et næringsstoff boost, velge en allsidig organisk gjødsel, slik som fisk emulsjon, kompost eller godt råtnet kugjødsel. Disse materialene inneholder nok nitrogen, kalium og fosfor for å forbedre blomst produksjon og øke generell vekst uten å forårsake en betydelig endring i jordas pH.