Hovudside

Hva er den beste måten å stoppe mold og mugg i et vindu bad?

by Walther

Når hindre spredning av mugg eller forsøker å fjerne muggsporer fra hjemmet ditt, bør du alltid prøve å øke luftsirkulasjonen og trekke fuktighet (samt støv) utendørs. Hvis mugg finnes innsiden av et vindu bad, må du ta en mer fokusert tilnærming for å fjerne og stoppe soppen.

Inneholde Bad


Hvis badet har en stor mold koloni, vil du trenger å inneholde området for å hindre mugg fra å spre seg til andre deler av ditt hjem. Dekk døren ved hjelp av plastfolie sheeting og duct tape, og dekke opp eventuelle vents også. Hvis du har en luftrenser, plassere den på badet, og slå den på for å hindre at forurenset støv fra å spre seg. Hvis du bare har et lite område av mugg (som små flekker på fugemasse), kan du hoppe over dette trinnet.

Tørk badet


Hvis mugg oppsto i et område med tunge vannskader, som under en lekk vask pipe, må du stoppe fukt før du fortsetter. Etter å stramme noen rør eller fikse eventuelle lekkasjer, tørk på badet ved hjelp av en elektrisk varmeovn eller avfukter. Hvis fuktigheten er isolert til ett bestemt område, fokusere tørking innsats til det stedet. Tørke ut alle de muggsporer å nøytralisere dem.

Desinfisere


Nå som du har nøytralisert sporene, må du desinfisere dem. Du kan spraye formen med en natriumhypokloritt (bland 1 kopp klorin og 1 liter vann), eller spray med ufortynnet hvit eddik. Mold fjerning eksperter også bruke peroxide som et desinfeksjonsmiddel; du kan blande like deler hydrogen peroxide og vann for en naturlig desinfeksjonsmiddel. Når du er ferdig med sprøyting, vent i 15 minutter, skyll med en liten mengde vann (aldri suge overflater når du arbeider med mold), og tørk området igjen.

Vakuum


Siden badet har ingen vinduer, kan du ikke bruke naturlig luft å trekke sporene utendørs. Av denne grunn, vil du trenger for å støvsuge opp sporene og umiddelbart distribuere dem til en utendørs stikkontakt. Hvis du har et HEPA vakuum, bruke dette som din første forsvarslinje. Ellers bruker en standard vakuum med slanger for å konsumere alle de muggsporer. Vakuum selv de områdene der du ikke synlig ser mugg, i tilfelle noen av sporene har reist. Umiddelbart vaske og desinfisere din vakuum filter eller kast posen.

Øke Air Circulation


Når du har din mold problemet under kontroll, vil du sørge for at soppen ikke tilbake. Dette kan vise seg å være vanskelig i et vindu bad, med mindre du takle fuktighet proaktivt. Kjør klimaanlegget (hvis badet har en luftventilen), eller slå på fans. Installere et tak avtrekksvifte kan gi enda mer kraftfulle resultater ved å trekke luft utendørs gjennom spesialiserte kanaler.

Kill Moisture


Du kan fjerne oppsamlet fuktighet direkte ved å kjøre en bærbar avfukter. Avfuktere fungere ved å trekke i den overskytende damp, for derved å redusere den relative fuktighet i rommet. Uten rikelig fuktighet, muggsporer mangler de forholdene som trengs for å spire. Siden vegger, fliser og fugemasse er porøs, kan du ikke effektivt fjerne fuktighet bare ved å tørke dem ned. En avfukter kan eliminere fuktighet under overflaten.

Male veggene


Maling butikker selger spesialiserte malinger, behandlet med mildewcides, i den hensikt å hindre mugg spiring. Se etter merkelapper som "mugg motstandsdyktig", "mugg motstandsdyktig" eller "sopp motstandsdyktig." Selv om dette ikke kan hjelpe deg å beskytte dine dusjforheng, fliser eller fuger, kan det beskytte tre eller gips vegger fra å utvikle aktiv mold.

Forbli Proaktiv


Selv de små tingene kan gjøre en stor forskjell. For eksempel vaske dusjforheng og badehåndklær ukentlig, og alltid tørke ned din dusjkabinett eller badekar etter hver bruk. Tørk av samlet fuktighet fra speilene, og tørke opp stående vann og la bad døren åpen etter dusjing eller ved hjelp av varmt vann, for å hindre fangst av fuktighet i lukket rom. Leiligheten Therapy anbefaler også sprøyting fliser med eddik jevnlig, for å drepe nye mold og mugg sporer før de kan vokse.