Hovudside

Smell i en luftfukter Filter

by Walther

I den tørre årstiden, kan du kjøre en luftfukter hver dag. Hvis du ikke tar deg tid til å vedlikeholde din luftfukter med en daglig og ukentlig tidsplan for rengjøring, kan du oppdage en merkelig lukt kommer fra enhetens filter.

Lukt


Hvis du lukter noe rart som kommer fra din luftfukter, er den skyldige vanligvis et problem med filteret. Lukt er vanligvis muggen eller jordnær. Det vil trolig minne deg om å gå inn i en fuktig kjeller. Mens lukt er til stede inni luftfukter hele tiden, vil du merke det sterkest når enheten går, presser fuktig luft inn i ditt hjem. Over tid, kan lukt siver inn tepper eller tekstiler i samme rom i nærheten av luftfukter.

Årsak


Årsaken til lukten i din luftfukter filter er mugg eller mugg. Disse vanlige sopp vekster trives i fuktige områder. Med sin vannreservoar, den konstant våt filter i luftfukteren er en ideell grobunn for mugg. Som luftfukterens vifte presser fuktig luft fra filteret ut i ditt hjem, det presser også ut muggsporer. Ikke bare gjør dette føre til ubehagelig lukt som du har lagt merke til, men det kan også føre til muggvekst i andre områder av ditt hjem.

Løsninger


Du kan bli kvitt lukten i din luftfukter filter ved å bli kvitt mold. Hvis bare en liten mengde av mold vokser, fjerne filteret fra luftfukter enhet. Senke den helt i en løsning av en del hvit eddik og en del vann. Mens filteret er soaking, skyll ut det indre av din luftfukter. Fyll den med en løsning som er en del blekemiddel, fem deler vann. La den løsningen sitte i ca 15 minutter, deretter dumpe det ut og skyll luftfukter godt. Når du er ferdig, ta ut filteret fra eddik løsningen og skyll den ut. Når det er klart for alle mugg vekst, montere din luftfukter.

Betraktninger


Hvis filteret i din luftfukter er fylt med mold, kaste den ut og sette inn en ny en etter at du har desinfisert enheten. Kast den mugne filteret i en plastpose og deretter sette den i en søppelkasse utenfor hjemmet. Du kan hindre mugg fra å vokse i det nye filteret ved å rense luftfukteren på en jevnlig basis. Du bør skylle ut reservoaret og filter hver dag. En gang i uken, enten fylle reservoaret med blekemiddel eller med ren hvit eddik og la den sitte i 15 eller 20 minutter for å drepe eventuelle muggsporer inne.