Hovudside

Hva er forskjellene mellom Smør, Daisies & Jonquils?

by Walther

Hva er forskjellene mellom Smør, Daisies & Jonquils?

Selv om de ville alt fungere godt i en Wildflower hage, Smør, jonquils og tusenfryd har mange forskjeller. Hver plante har sin egen blomstertype, løvverk, vekst vane og andre funksjoner som kan påvirke hvorvidt du vil ha den i hagen din. Ved anvendelsen av denne artikkelen, planter artene nevnt er Shasta tusenfryd (Leucanthemum maksimum), jonquil (Narcissus jonquilla) og etterfølgende (Ranunculus repens).

Blomster


Den mest åpenbare forskjellen mellom de tre anleggene er deres blomster. Shasta tusenfryd har en typisk tusenfryd blomst som måler 3 inches over med et gult senter og hvite kronblader som stråler utover. Jonquils har en gul blomst lik påskeliljer, men "nese" i midten er mye mindre. Buttercup blomstene er gule med fem kronblad. Stikker opp fra midten av smørblomst blomsten er flere pollenbærere.

Løvverk


Jonquils har løvverk lik som en påskelilje, men mer rund enn flat. De glatte blader stå oppreist til høyden av blomsten og har årer som går parallelt med hverandre. Shasta tusenfryd bladene er tannet på kantene, synes læraktig og føler grov. De tre tommer lange blader vokse i en klump ved bunnen av anlegget og opp stilkene. De blanke blader på stammen av smørblomst har dypt kutt lapper, mens bladene i bunnen av anlegget er mer avrundet.

Vekst Habit


Smør tendens til å vokse lavt til bakken og spres via løpere. De krever full sol og fuktig jord. Jonquils, som påskeliljer, vokser fra en pære. Hvert år anlegget legger ut flere pærer og til slutt danner en klump av blomster. Jonquils foretrekker full sol eller delvis skygge og fuktig jord. Daisies vokse i en klump som sprer seg sakte hvert år. Anlegget når omtrent en meter høy. Shasta tusenfryd gjør best i full sol og tåler tørke. Hver av disse plantene tilbake år etter år.

Andre Forskjeller


Jonquils er det eneste anlegget av de tre som har duftende blomster. Smør tendens til å vokse aggressivt gang etablert og kan bli et problem hvis du ønsker å inneholde dem til ett område. Smørblomster og knoller av jonquils er giftige. Både smør og jonquils blomstrer om våren. Shasta tusenfryd begynne blomstringen i sommer og fortsette å produsere blomster gjennom tidlig høst.