Hovudside

Hvordan Grow Vanilla

by Walther

Vanilla ble først dyrket i Sentral-Amerika. Det er en klatring orkidé som vokser i varme, fuktige forhold. Du kan vokse det for moro skyld, men siden bønnene vil bare sette om blomstene er håndøves, og behandlingen av vaniljestang for kulinariske bruk er en svært komplisert prosess, gjør det mer fornuftig å kjøpe din matlaging vanilje fra butikken! Likevel, egentlig er anlegget morsomt å vokse.

Bruksanvisning


•  Det er noe ganske kiling om oppveksten din egen vanilje anlegget. Det er eksotisk og ikke den enkleste orkide til å vokse. Det er ikke den vanskeligste heller. Men hvis du kan finne en varm, rimelig fuktig område for det, kan du dyrke den i en gryte som en stueplante. Hvis du bor i et år 'runde dampende miljø, kan du dyrke den utendørs.

•  Vanilla planter som en veldig organisk jord, så bruker mye kompost. Jorda bør ikke få lov til å tørke ut, eller bør det holdes våt. Planter gjøre det bra i sterkt lys uten solen. Tilby dem en post, pol, stav eller til og med en annen høye voksende plante å klatre opp. I vill tilstand vil de klatre opp trestammene.

•  Du kan kjøpe eller bestille planter fra spesialiserte barnehager eller på internett. Hvis du ønsker å virkelig utfordre din "grønne fingre" prøve voksende en vanilje orkide plante.