Hovudside

Hvordan Beregn jeg den Mengde Brensel i et tre?

by Walther

Hvordan Beregn jeg den Mengde Brensel i et tre?

Fastsettelse av fyringsved en stående treet kan gi lar deg velge riktig treet eller trær for fyringsved behov, og som et resultat ikke kutte ned noen flere trær enn nødvendig. Mengden mulig ved fra et tre på rot, kan beregnes ved å finne den bredde, høyde og volum av treet. Disse beregningene kan enkelt gjøres med noen få grunnleggende målinger.

Bruksanvisning


•  Mål omkretsen av treet ved å pakke diameteren båndet rundt treet, 4-1 / 2 meter over bakkenivå.

•  Beregn diameteren av treet ved å dividere omkretsen man bare målt ved 3,14.

•  Plasser deg selv 66 meter fra treet for å måle høyden på treet. Bakken hvor du står, må være på samme høyde nivå som treet du måler. Den treeâ € ™ s høyde er målt med en Merritt pinne, en målestokk innskrevet med en skala som begynner på null føtter og økende trinn på 6,1 inches. Høyden av et tre som blir anvendt for brensel er målt i 16-fots logger enheter; på Merritt stikke en 6,1-tommers markør representerer en 16-fots loggen. Hvis treet man måler er slank, er målingen av høyden tas fra det punkt hvor diameteren av stammen er 8 inches. Hvis treet du måler er bred, er målingen tatt mellom 41/2 fot punkt over bakken og bruk treets høyde for logger formål.

•  Hold Merritt pinne vertikalt 25 inches fra øyet med null markør i tråd med synet ditt. Omdirigere siktelinjen uten å bevege hodet eller Merritt holde seg til treet du måler og lese skalaen på Merritt pinne for å avgjøre hvor mange 16-fots logger treet vil gi etter ved.

•  Beregn volum av treet ved å multiplisere basisomkrets ganger høyden. Beregne volumet vil sikre at du har nok ved til ditt formål.