Hovudside

Guide til Low Light House Plants

by Walther

Guide til Low Light House Plants

Av alle de faktorene som påvirker veksten av potteplanter, belysning er en av de mest kritiske. Uten tilstrekkelig lys, kan innendørs planter ikke photo, som fører til dårlig vekst, sparsom løvverk, skadedyr og sykdom. Hvis du har lite lys i hjemmet ditt, øke dine sjanser for friske planter ved å dyrke potteplanter som trives i lyssvake forhold.

Chinese Evergreen


Kinesiske eviggrønne (Aglaonema commutatum) er en små og mellomstore potteplante med glanset, buede bladene i en rekke spraglete former, ofte i kombinasjoner av lys grønn med mørke grønne klatter. Vann kinesiske eviggrønne når jordoverflaten tørker. Mate anlegget månedlig våren gjennom sommeren med en velbalansert, alle formål gjødsel.

Dumb Cane


Dumb Cane (Dieffenbachia) får sitt vanlige navn fra det faktum at anlegget saft inneholder kalsium oksalat krystaller som forårsaker hevelse i munn og svelg hvis løvverk er fortært. Denne potteplante har hvite og grønne spraglete blader som springer fra anlegget sentrum. Turning dum stokk fremmer ofte enda vekst. Vanne planten når toppen tomme av jorden tørker. Mate dum stokk med en høy nitrogengjødsel som en 20-10-10 hver uke i vår og sommer, og hver måned i høst og vinter.

Fred Lily


Fredslilje (Spathiphyllum) er en potteplante med blanke, grønne blader som blomstrer med hvite blomster gjennom hele året når dyrkes innendørs. Vanne fred lilje når toppen tomme av jorden tørker. Mate anlegget på månedlig basis våren gjennom høsten med en halv styrke løsning av en godt balansert gjødsel som inneholder mikronæringsstoffer.

Pothos


Pothos (Epipremnum aureum) er en lett-å-vokse, vining potteplante med skinnende, hjerteformede blader som er grønne eller spraglete med marmorering i gult eller hvitt. Vintreet vokser 8 meter lang eller mer innendørs. Pothos gjør det bra med lysstoffrør. Vann pothos når toppen 2 inches av jord er tørr. Anlegget er utsatt for rot råtne hvis jorda forblir konstant våt. Mate pothos gang i måneden gjennom hele året med en velbalansert potteplante mat.

Snake Plant


Slangen anlegg (Sanseveria trifasciata) tåler en rekke vekstforhold. Anlegget har solid, oppreist, sverdformede blader som er grønne og kantet i gult eller hvitt. Vanne slange anlegget våren gjennom høsten når toppen tomme av jorden tørker. I løpet av vinteren, bare vanne det når de 3 øverste inches av jord er tørre. Fôr slange plante månedlig sent våren gjennom høsten med en halv styrke løsning av en godt balansert gjødsel.