Hovudside

Hvordan unngå olje og fettflekker i Fabric

by Walther

Å få en flekk betyr ikke klærne blir ødelagt. Det finnes en rekke enkle og rimelige måter å få flekker ut av de fleste plagg. Denne artikkelen vil gi råd om hvordan du fjerner flekker fra de fleste vanlige stoffer.

Bruksanvisning


Unngå Flekker på klær


•  Unngå flekker fra å sette inn til klærne etter et spill ved å ikke tillate dem å tørke. Hvis du la dem tørke, kan de siver inn i tekstilfibre. Hvis det er mulig å fjerne den farget plagg og umiddelbart la den suge i litt varmt vann og vaskemiddel. Du kan også prøve en oppvaskmiddel som er utviklet for å fjerne fett.

•  Ta noen spesielt vanskelige flekker ved bruk av spesialiserte kjemikalier. Rope og Tide er bare noen av selskapene som tilbyr flekkfjerningsmidler til å søke før du vasker tøyet. Husk å først bruke dem til et lite synlig område for å sjekke for color.

•  Hindre flekker ved å kjøpe flekkavvisende klær. Det er noen merker av klær tilgjengelig som har vært behandlet med flekkavvisende. Spesifikt, visse merker av bukser, samt aktiv slitasje brukes til slike aktiviteter som camping eller fotturer faller inn under denne kategorien. Det er også på sprayboks som kan kjøpes som hevder å gi en viss grad av beskyttelse.

•  Ta dine klær til renseriet for å få hjelp med spesielt forferdelige flekker, eller for de som du er usikker på hvordan å håndtere. Avhengig av stoffet og type beis, kan noen renserier være klare å fjerne en flekk, selv om du ikke er det. Spesielt hvis det er en delikat eller dyrt stykke, kan det være lurt å ta det til en profesjonell i begynnelsen.

•  Hindre flekker så mye som mulig. Fjerne flekker er lett hvis du ikke får dem i første omgang. Vær forsiktig når du spiser rotete matvarer, eller i visse andre forhold der flekker er sannsynlig slik som dårlig vær.

Tips og advarsler


  • Hvis mulige spener flekker før de tørker og siver inn i fibrene.
  • Vær forsiktig. Noen flekker kan unngås ved å betale litt ekstra oppmerksomhet til dine omgivelser og hva du gjør.
  • Før du bruker noen flekkfjerning agent, teste den på et lite synlig område av stoff.