Hovudside

Blomstring og etterfølgende planter

by Walther

Blomstrende og etterfølgende planter danne slående aksent stykker når dyrket i beholdere som blomsterkasser, hengende kurver og kasser. Den naturlige gripende vane av disse plantene fanger umiddelbart oppmerksomheten som de dekorere et område med myke, flytende vinstokker fylt med fargerike blomster. Velg langvarig blomsterplanter tilpasset klimaet, slik at de forblir friske og liven området lenger.

Million Bells


Million bells, eller calibrachoa, er en blomstrende og etterfølgende anlegg som produserer petunialike blomstrer fra midten av våren før den første frosten. De trompetformede blomster som vises i nyanser av fiolett, oransje, blå og brun skiller seg ut mot den avlange, lyse-grønne blader. Vinrankene som vokser 3 til 4 meter lang forbedre utseendet på stedet når i blomst. Også kalt følgende petunia, million bells trives i full sol og godt drenert jord i USDA hardførhet soner 9 til 11. Selv motstandsdyktig mot de fleste skadedyr, overwatering anlegget gjør den sårbar for soppsykdommer.

Black-Eyed Susan Vine


En attraktiv følgende årlig av afrikansk opprinnelse, svart-eyed Susan (Thunbergia alata) forbedrer utseendet av en beholder med hengende stengler og attraktive blomster. Med vinstokker som vokser så lenge som 8 meter, anlegget har dype grønne blader og prangende, tidlig-sommer blomstrende blomster i nyanser av gult og oransje. Hver 1 til 1 ½-tommers bred blomst består av fem kronblader rundt en mørk brun / nesten sort plate. Den raskt voksende blomstrende plante er utsatt for frost og dør tilbake til bakken når temperaturen faller under frysepunktet.

Trailing Verbena


En annen populær blomstring og etterfølgende plante vanlig dyrket i hengende kurver eller containere er den avsluttende verbena. Flere varianter finnes; hver stier 12 til 15 inches over sidene av beholderen og liver opp stedet med klynger av blomster i nyanser av lilla, hvit, rosa og blå. Blomster av noen varianter avgir en behagelig aroma. Tolerant av delvis skygge, den årlige blomsterplante foretrekker full sol og godt drenerende jord. Populære varianter inkluderer "Homestead Purple", "Appleblossom" og "Summer Blaze."

Gul Jessamine


Også kalt gul sjasmin eller fattigmanns tau, er gul Jessamine en treaktig vintre som fungerer som en eviggrønn i varmere områder. Anlegget produserer vinstokker som vokser opp til 20 fot lang, dekket i klynger av attraktive, gule blomster. Blomster vises fra desember til mars og sende en duft gjennom vinterhagen. Den er lett å vokse prydplante har rike grønne blader som måler ¾ til 2 inches i lengde. Alle deler av planten er giftig og svært farlig for barn og kjæledyr.