Hovudside

Yucca Plant Care & gule blader

by Walther

Yucca Plant Care & gule blader

Yucca plantene er hardføre, robuste planter som vokser godt under en rekke forhold. Holde yucca plante sunt innebærer å diagnostisere problemer når de oppstår; gule blader på en yucca indikere et problem med vekstforhold av anlegget. Gjenopprette yucca til helse vil gjenopprette de grønne bladene.

Årsaker til Wilting


Yucca plante tradisjonelt vokser i varme, tørre klima med et lavt nivå av temperaturer fuktighet og som sjelden eller aldri falle under frysepunktet. Yuccas vokse i full sol og tåler tørr jord godt; transplantere en yucca til et område der den ikke får nok lys eller utsettes for kalde temperaturer kan føre til Wilting. Yucca plantene er primært ørken eller tørre planter og vokser best under lignende forhold til sine opprinnelige områder.

Vanning


Vanne yucca plante regelmessig, men sikre planter eller jord drenerer vann raskt for å unngå problemer med stående vann. Overflødig vann i jorda hindrer røttene fra å ta i luften, noe som fører til at anlegget skal kveles eller drukne. En fullstendig mangel på vann, på den annen side, bevirker at anlegget Yucca å dehydratisere, noe som fører til gul, hengende, innskrumpede blader. Hold jorden rundt yucca fuktig, men ikke mettet med vann.

Root Crowding


Root trengsel hindrer yucca plante fra å ta på næringsstoffer og vann, noe som fører til gule blader. Hvis yucca plante vokser i en planter, sjekk for å se om røtter dukker opp fra bunnen: dette er et tegn på rot samles. Repot yucca i en større planter. Hvis yucca vokser i hagen, tynne ut mellomrommet mellom yucca og andre planter for å redusere konkurransen om næringsstoffer i jorda.

Sollys


Full og direkte sollys hele dagen er nøkkelen til en sunn yucca plante. Yucca planter krever mye direkte sollys og høye dagtemperaturer å vokse skikkelig og gir sterke grønne blader; de beste temperaturer for en yucca område mellom 70 og 80 grader F. Hold yucca mottak der det kan vokse og forbli varm for å unngå Wilting, gule blader og tilhørende problemer med forkrøplet, svak vekst.