Hovudside

Slik Care for en Silk Dyne

by Walther

Slik Care for en Silk Dyne

Silke er et naturlig stoff laget av proteiner utskilt av silkeormer. Hypoallergene og mindre utsatt for støvmidd enn poly-fiber og ned-fylt dyner, silke dyner ofte krever minimal rengjøring. I motsetning dundyner, vil sove under en silke dyne føre til at du svetter mindre, noe som resulterer i produksjon av færre kroppsoljer og bakterievekst. Hvis du har en silke dyne på sengen, ikke har tenkt å hvitvaske det ofte. Faktisk har omsorgen for en silke dyne ikke involverer bruk av din vaskemaskin eller tørketrommel.

Bruksanvisning


•  Plasser silke dyne i et avtagbart deksel under bruk. Holde silke dyne inne en avtagbar, vaskbart stoff dekke vil beskytte den mot flekker.

•  Heng silke dyne ut på snora for to til tre timer på en tørr, solrik dag. Uteluften vil hjelpe friske stoffet, og varmen fra solen (sol herding) vil rense silke. Gjenta prosessen minst to ganger i året.

•  Spot rengjøre silke dyne med en ren, fuktig klut hvis den støter på en uventet søl. Velge en hvit klut som ikke vil overføre farge til din silke dyne. La silke dyne å lufttørke.

•  Vask større flekker områder for hånd med lunkent vann og en skvett av ikke-biologisk vaskemiddel. Ikke-biologiske vaskemidler mangler enzymer og sterke kjemikalier som mest brukte vaskemidler inneholder. Sjekk etiketten på vaskemiddel før du bruker den for å se om produsenten spesifiserer at det er ikke-biologisk. Skyll silke dyne med lunkent vann etter rengjøring med den ikke-biologisk vaskemiddel. Klem ut overflødig vann fra silke dyne, og legge den ut flatt til tørk.

Tips og advarsler


  • Ta av dynetrekk før du henger den silke dyne ut på klessnoren.
  • Ikke vri ut silke dyne. Vri den ut kan skade silke fiber.
  • Ikke forsøk å takle tunge cleanings selv. Hvis silke dyne lukter muggen etter lagring eller er sterkt farget, ta den med til et profesjonelt renseri.