Hovudside

Hvordan Grow Summer Squash Med End Turning Svart

by Walther

Hvordan Grow Summer Squash Med End Turning Svart

Et vanlig problem på sommeren squash er Blossom-end råte. Råte er forårsaket av en mangel på kalsium i jord eller anleggets manglende evne til å ta opp kalsium fra jorda, sa University of Illinois Cooperative Extension Hagebruk
Pedagog Maurice Ogutu. Når slutten av en squash blir svart, kan tilstanden ikke reverseres for den aktuelle frukt, men du kan ta skritt for å redde anlegget og hindre ny frukt fra utviklings blomstre-end råte.

Bruksanvisning


Berging roting planter


•  Fjern eventuelt squash med svarte misfarging på blomstre enden eller frukt som er for tidlig med fortykket, litt rynkete hud, underdimensjonert og uspiselig.

•  Gi konsekvent vann til dine skrantende sommer squash planter så nye fruktsett og utvikler ordentlig. Blossom-end råte ofte utvikler seg når en plante er stresset av overdreven endringer i nivået av fuktighet den mottar som frukten er innstillingen og utvikling, ifølge University of Illinois Extension. Sommer squash skal vannes regelmessig slik at jorden er fuktig til en dybde på 6 inches. Men tar seg ikke til over vann som root råte kan oppstå.

•  Hvis du opplever blomstre-end råte for flere sesonger, sende en prøve av jord til din lokale samarbeidsvillig forlengelse kontor for testing. Legg kalk og organiske endringer som trengs, råder Clemson University Extension. Tilsetting av kalk og organisk materiale til jorda bidrar til å forbedre plantenes evne til å absorbere kalsium. Michigan State University Extension bemerker at selv om ikke så effektiv som når dyrket i jorden før planting, kan lime legges til de beste 1 til 2 inches av jord rundt etablerte grønnsaker. Pass på å ikke forstyrre røttene av din sommer squash.

•  Mulch sommersquashplanter med 2 til 3 inches av gress (fra en ubehandlet plen), halm eller tørt løv. Mulch hindrer at jorden tørker ut for raskt og lar plantene til å bedre ta opp kalsium.

Tips og advarsler


  • Neste sesong, velge et nettsted for dine sommer squash planter med dyp, godt drenerende jord. Squash vil være i stand til å ta i kalsium og andre nødvendige næringsstoffer dersom anlegget kan etablere et sterkt rotsystem, ifølge University of Illinois Extension.
  • Ikke gi sommer squash for mye nitrogen. Overflødig nitrogen kutter muligheten av plantene til å ta på kalsium, ifølge både Clemson og University of Illinois Extension tjenester. Hvis gjødsel er nødvendig, till i en lav nitrogengjødsel, 5-10-10 (nitrogen-fosfor-kalium), før planting eller såing din squash.