Hovudside

Hva kan fjerne voks bygge opp Fra linoleumsgulv?

by Walther

Hva kan fjerne voks bygge opp Fra linoleumsgulv?

Linoleum gulv er et naturlig produkt laget hovedsakelig fra kokt ned linolje. I motsetning til vinylbelegg, fargene og mønstrene i linoleum gulv farget gjennom tykkelsen på gulv. Med riktig stell og rengjøring, vil linoleum vare i mange år. Unngå å skrubbe linoleum med slipende verktøy som stålull, og ikke bruke sterke kjemiske løsemidler på linoleum.

Forkjølelse


En måte å fjerne voks fra linoleum gulv er å plassere is i en plastpose og sette posen på voks. Tillate isen å avkjøle voks så mye som mulig. Kald voks er skjør og mindre klissete enn varm voks. Når voksen er så kaldt som mulig, bruk en kjedelig smør kniv til å forsiktig fjerne voks. Vær oppmerksom på ikke å ripe opp linoleum gulv.

Hete


En annen metode er å legge et absorberende papir-håndkle på toppen av voks. Slå på et jern til sitt høyeste innstilling, og hold over papirhåndkle. Hold strykejernet nær nok til å smelte voksen, men ikke røre håndkleet med jernet. Som voksen smelter, vil papirhåndkle suge opp voks.

Eddik


Hell litt hvit eddik på en myk, bomullsklut og tørk området som hadde voks. Dette vil fjerne voksrester. Tørk av igjen med en klut fuktet med vann. Eddik igjen på gulvet kan skade linoleum.

Olje


Baby olje eller mineralolje vil også bidra til å løsne voks fra en linoleumsgulvet. Hell litt på en myk klut og gni den delen med sølt voks.

Rengjøringsmidler


Hvis ingen av de ovennevnte fungerer, prøv å bruke Goo-Gone. Mens sterke kjemikalier og løsemidler er ikke anbefalt for linoleum, Goo-Gone er en mindre hard, sitrus-basert renere som vil fjerne sølt voks. Bruk små mengder, og tørk av med en fuktig klut når du er ferdig.