Hovudside

Hvorfor Orchid Leaves Få Limp?

by Walther

Hvorfor Orchid Leaves Få Limp?

Mens flertallet av orkideer er relativt lett å vokse når du først får taket på det, de fleste dyrkere på noen problemer underveis. En av de vanligste er halte eller hengende blader. Den mest sannsynlige årsaken er for mye vann, noe som kan føre til mer alvorlige problemer, som for eksempel utviklingen av en sopp.

Overwatering en Orchid


Gi din orchid for mye vann er den mest sannsynlige årsaken bladene blir halte eller hengende. Når en orkideer vannes for ofte eller gitt for mye vann samtidig, røttene ikke klarer å absorbere all væsken, slik at den voksende medium gjennomvåte og vannmettet. Den beste måte å rette på situasjonen er å holde tilbake vann fra orkide før det ser ut til å ha tørket ut; dette vanligvis tar ca en uke. Legg merke til hvor ofte du vannet anlegget. Hvis du gjorde det en gang i uken, kan du prøve å strekke det til hver og en halv uke. Hold vanning til et minimum før du finne ut hvor mye din orchid faktisk trenger.

The Orchid behov repotted


En orkidé som har blitt overwatered for lenge kan kreve repotting. Når fuktigheten i vekstmedium blir for mye, røttene begynne å råtne, som resulterer i visner blader. Fjern forsiktig din orchid fra sin potten og nøye riste løs eventuell tilknyttet bark eller mose. Hvis noen røtter er synlig vannmettet eller rotting, forsiktig fjerne de, ta vare å forlate friske røtter intakt. Plante orkide i en frisk pott, ved hjelp av en kvalitet orkide potting mix. I de fleste tilfeller må du bruke en stake for å støtte orkide til sitt rotsystem er frisk nok til å støtte anlegget.

The Orchid May Be Sick


Orkideer som er igjen i for mye fuktighet er utsatt for å utvikle en sopp eller en bakteriell infeksjon. Etter repotting din orchid, behandle den med et desinfeksjonsmiddel ment for orkideer en gang i måneden. Dette vil bidra til å ta vare på en hvilken som helst eksisterende infeksjoner, så vel som forhindre vekst av sopp og bakterier ytterligere.

The Orchid får ikke nok vann


Som orkideer har en tendens til å kreve mindre vann enn de fleste stueplanter, er det relativt uvanlig for et ellers godt vedlikeholdte, for orkidé å lide av manglende vanning. Men hvis røttene av planten er intakt og sunn og mediet ikke er vannmettet, dette kan være grunnen til halte blader. Hvis dette er tilfelle, langsomt begynne å øke mengden av vann du gir planten eller hvor ofte man vann. Mens du gjør det, husk at overwatering kan produsere de samme effektene.