Hovudside

Hvor mye vann dere gi til en Firebird Orchid i en 6-tommers Pot?

by Walther

Orkideer vokse inn over 30.000 forskjellige arter, med forskjellige størrelser, blomster og naturlige habitater. Firebird orkideer tilhører Phalaenopsis gruppe og har spesielle lys, temperatur og ernæringsbehov. De også gjør best i tørre miljøer. Hold dem i de riktige gryter og potting media, og vann og mate dem i henhold til noen bestemte regler.

Pot


Phalaenopsis og Firebird orkideer vokse høye blomster stilker og stabler av blomster, med sparsom vegetasjon på bunnen. Disse orkideer blir topptung over tid med denne veksten. Hold dem i heavy 6- til 10-tommers potter med dreneringshull for å gi dem balanse og konsistent, rask drenering.

Potting Soil


Firebird orkideer gjør best i tørre og luftige fundamenter med god drenering. Sine røtter trenger både luft og rom, og vil råtne på trange forhold eller stående vann. Bruk torvmose, bregne saken, orkide potting mix, vermikulitt, grus eller flis for Firebird orkideer å holde sine røtter sunt. Organiske potting jord, som bregne saken og torvmose, gjør det lettere å bedømme når det er på tide å vann.

Vanning


Vann Firebird orkideer bare når potting medium tørker. Stikke fingeren inn i mellom sju til ti dager etter siste vanning å dømme tørking. Hvis mediet føles tørr, gi orkide 1 til 2 inches av vann. Ikke få vann på løvverk eller blomster stilker som de vil råtne.

Gjødsel


Legg vannløselig gjødsel, når du vann, hver to til tre uker å mate orkideer. Mix 3-1-1, 1-3-1 eller 1-1-1 gjødsel på en halv til en firedel anbefalt hastighet for å fortynne det. Bruk denne blandingen for vanning orkide minst en gang i måneden. Orkideer ikke får den næringen de trenger fra sine potting media og vil mislykkes uten tilstrekkelige gjødsel tilsetninger.