Hovudside

Hvordan bygge en Batten Shutter

by Walther

Styret og batten skodder er den enkleste typen lukker å bygge. En av fordelene ved å bygge dine egne skodder er at du kommer til å bestemme sin nøyaktige størrelsen og om de vil bli malt eller beiset. Dette prosjektet krever ingen tidligere trearbeid kunnskap og du trenger bare grunnleggende verktøy. Siden disse skodder vil bli installert på utsiden av hjemmet ditt, kan du bruke enten trykkimpregnert trelast eller sedertre.

Bruksanvisning


•  Mål vindusåpningen høyde og legge til 3 inches. Overføre denne målingen til en en-av-åtte tommers bord. Skjær styret rett over med en sirkelsag. Gjenta dette trinnet tre ganger så du har fire lange boards. Sand de skarpe kantene med 120-sandpapir.

•  legg platene i par på et flatt underlag. Linje opp styrenes over- og underkant og skape en enda 1/2-tommers gapet mellom hvert par. Klemme hvert bord til arbeidsflaten for å holde dem på plass.

•  Mål de to parene 'bredder og overføre disse målingene til en-by-4 tommers plater. Skjær styret rett over. Du vil trenge fire av disse cut styrene. Sand de skarpe kantene med 120-sandpapir.

•  Mål 10 inches opp fra den nedre kant av hver av de fire en-etter-8 tommers plater. Mål 10 inches ned fra den øverste kanten av hver 1-by-8 tommers bord. Tegne en rett linje mellom de to nederste merker og en rett linje mellom de to toppkarakter på hvert par av styrene.

•  Klem trelim på baksiden av et snitt 1-av-4 tommers bord. Stille opp styrets øverste kant med bunnlinjen kjører over en av skodder og plassere brettet på lukkeren. Gjenta med en annen 1-by-4 tommers bord på den andre lukker bunnlinje. Klem trelim på en tredje en-by-4-tommers bord og stille opp sin topp kant med en av lukker fremste linjer. Gjenta med den endelige 1-by-4 tommers bord på den andre lukker. Du har nå et par skodder som består av to lange stående bord med to korte horisontale boards kjører over dem.

•  Vent til trelim til å sette (ca. én til to timer). Unclamp hver skodde og snu dem opp ned på arbeidsflaten. Kjøre fire 1 1/4-tommers treskruer gjennom baksiden av en-by-8 brett og inn i hver en-av-4 bord.

•  Sand skodder med 120-sandpapir etterfulgt med en 220-sandpapir. Tørk ned hver eneste port med en tack klut for å fjerne støv. Maling eller beis skodder. Fest lukkeren montering maskinvare til baksiden av hver lukker, i henhold til produsentens anvisninger.

Tips og advarsler


  • For mindre vinduer, bruke smalere boards, for eksempel 1-by-6 tommers plater, i stedet for en-by-8 tommers plater.
  • For lange vinduer, legge til en tredje en-av-4 tommers bord sentrert mellom topp- og bunnplater.