Hovudside

Hva betyr det når Golden Pothos anlegget har brune flekker på bladene?

by Walther

Golden pothos (Epipremnum aureum) er en tropisk løvverk plante ønskelig for sine store, blanke blader og herdighet. Bladverket er tilsølt med gull, noe som gir anlegget sitt vanlige navn. Også kalt "djevelens eføy," dette klatring eller etterfølgende anlegget er svært tilpasningsdyktig og er kjent for å rense luften. For disse grunner, er gylne pothos ofte vokst som et innendørs anlegg.

Opprinnelse


Golden pothos er innfødt til Salomonøyene, hvor det trives i det fuktige, varme temperaturer på den tropiske skogen. Vintreet er en understory plante og gjør det bra i dårlige lysforhold, klatring vei opp trær og langs skogbunnen. Det vil også krype i hjemmemiljø og vil vokse på et espalier eller pol hvis en støttestruktur er gitt for det. Anlegget vil bare vokse utendørs i USDA hardførhet soner 10 og 11.

Kultur


Epipremnum aureum trives i flekkete eller filtrert lys. Fargene på bladene er den mest pulserende dersom anlegget er plassert der den vil få lyse, men indirekte lys. Anlegget vil vokse raskest, men hvis plassert i skyggen. Direkte sollys vil svi bladene og anbefales ikke. Gylne pothos vil vokse i nesten alle typer jord så lenge det er godt drenerende. Hold jorden fuktig, men ikke våt, som altfor våt jord vil føre til at røttene råtne.

Temperaturendringer


Brune flekker eller flekker på bladene er vanligvis forårsaket av temperaturer som er for kul, eller ved en plutselig endring fra høye temperaturer til kjølige temperaturer. Dette fører til at deler av bladene for å dø; spesielt sentre. Gylne Pothos planter er tropisk og trenger konsekvent varme, jevn temperatur. I tid, vil bladene tilbake til det normale. Veldig brune eller døde blader bør fjernes.

Bakteriell Leaf Spot


Bakteriell blad spot kan også føre til brune flekker på de bladene av den gylne pothos anlegget. Disse flekkene er vanligvis våt eller fettete i utseende, i motsetning til de tørre brune flekker forårsaket av kjølige temperaturer. Flekkene kan også ha en gul ramme. I noen tilfeller flekkene falle ut av bladene. Dette er forårsaket av utløpsvann til å sitte på bladene. Når du vann anlegget ditt, sørg for å vanne den på overflaten nivå av jord og tar seg ikke å fukte bladene. Dårlig berørte bladene bør fjernes.