Hovudside

Gule blader på en potteplante

by Walther

Gule blader på en potteplante

Det er mange grunner til at bladene på en potteplante blir gule. For å komme til roten av årsaken til gulning blader på anlegget ditt, må du undersøke hele anlegget.

Overwatering


Overwatering anlegget kan føre til bladene å gulne. Sjekk jorda. Hvis det er vått, har anlegget trenger ikke vann. Sjekk med ditt fylke forlengelse for informasjon om hvordan å ta vare på planten.

Næringsstoffer


Planter trenger nitrogen. En mangel på nitrogen og jern kan føre til at bladene til å gulne. Gi din plante noen all-purpose potteplante gjødsel. Se i gjødsel emballasje for riktig dosering.

Sollys


Planter som blir gule og ser høy og spinkel kanskje ikke får nok sollys. Prøv å sette anlegget i et solfylt vindu.

Sopp


Hvis bladene på din potteplante blir gule og visner, og røttene er slapp og ser mørk brun eller svart, kan anlegget være lider av en soppsykdom som kalles rot råtne. Hvis det er røde flekker på bladene, i tillegg til gulning, kan anlegget ha en annen sopp, kalt Helminthosporium bladflekker.

Insekter


Flere arter av insekter kan føre til bladene å gulne på potteplanter. Disse inkluderer bladlus, whiteflies, mealybugs, midd og badevekt. I tillegg til gulnet, kan bladene viser en svart, sotete mold når befengt med bladlus. Når whiteflies angrep, vil anlegget ha et marmorert utseende i tillegg til gulnet. Mealybugs vil vises som hvite, ullen massene på undersiden av bladene. Midd ser ut som små edderkopper. Skalaer vises som små hvite, grå eller brune klumper.