Hovudside

Hvordan Grow Purple sprouting Broccoli

by Walther

Lilla spirende brokkoli danner klynger av små hoder på en stilk som vanligvis overstiger en høyde på 2 meter. Et medlem av cole familie (Brassica olereacea), representerer det en avgang ikke bare fra den typiske grønne fargen på brokkoli vi kjøper i supermarkeder, men veksten vane også. Lilla spirende brokkoli er en overvintring grønnsak som krever 200 dager fra planting til høsting. Selv om mer kjent for britiske gartnere, kan dette spirende brokkoli dyrkes i USA i områder med et temperert klima.

Bruksanvisning


•  Velg en planting nettsted som mottar full sol og har god drenering. Gi et sted som gjør at plantene å holde seg på plass hele vinteren uten å bli forstyrret.

•  Løsne jorden til en dybde på 6 til 7 inches med en spade eller potet gaffel, og arbeide i kompost eller kompostert gjødsel. Hvis drenering er tvilsom, rake løsnet jord inn i en jordhaug for å opprette en hevet seng. Bruk baksiden av raken å skape en jevn, flat planting seng.

•  Rake av toppen 1/4 tommers av jord like før sådde frøene. Plante dem i april eller mai til en dybde på 1/8 tommer, med 3 til 4 inches mellom frø. Fast jord over frøene og holde dem jevnt fuktig inntil spirer vises, som skal ta seks til syv dager.

•  Tynne spirene til 12 til 18 inches fra hverandre etter at de har utviklet sin første settet med ekte blader. Side kjole med husdyrgjødsel, kompost, fiskemel, benmel eller en nitrogenbasert gjødsel som ammoniumnitrat. Spre gjødsel 4 til 6 inches bort fra bunnen av plantene.

•  Påfør en 2- til 4-tommers dyp lag av organisk mulch, som kompost, høy eller gress gresset. Vann ukentlig til en dybde på 6 inches, trenger men ikke tillate jorden for å bli mettet. Se for visner midt på dagen, noe som kan indikere behov for hyppigere vanning.

•  Spray brokkoli planter med Bacillus thuringiensis å kontrollere eventuelle kål ormer, kål looper og andre larver som vises. Kontroll bladlus ved sprøyting med pyrethrum. Behandle med et soppmiddel ved første tegn på dunete mugg, som viser som gule flekker på bladene og dunete vekst på nedre overflater av planter.

•  La de brokkoli planter å overvintre. Følgende mars eller april, vil lilla spirer vises. Høste spirer når de når 1 til 2 inches i diameter, ved hjelp av hagesaks for å klippe rett under spire å oppmuntre til dannelse av nye skudd.